Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští florbalisté budou hrát na MS se Švédy, Lotyši a Nory

Riga - Čeští florbalisté se na prosincovém mistrovství světa v Rize utkají v základní skupině B s úřadujícími mistry světa Švédy, Lotyši a Nory. Rozhodl o tom dnešní los v dějišti turnaje. Z ní první dva týmy postoupí přímo do čtvrtfinále, zbývající dva čeká kvalifikace play-off. Ve skupině A budou hrát Švýcarsko, Finsko, Německo a Estonsko.

Šestnáctka účastníků je stejně jako na minulém šampionátu v Göteborgu rozdělena do dvou výkonnostních kategorií po osmi. Skupinu C tvoří Dánsko, Slovensko, Polsko a Austrálie, v "déčku" se představí Kanada, USA, Singapur a Thajsko. Dva úspěšné celky z obou skupin budou hrát v osmifinálové části s týmy ze skupin A a B.
 
"Myslím, že je to velmi těžká skupina. Podle mého názoru světová špička nejsou první čtyři týmy a za nimi zbytek, ale určitě je minimálně top šest týmů, mezi které tedy řadím ještě Norsko a Lotyšsko," řekl trenér českých florbalistů Radim Cepek oficiálním stránkám Českého florbalu.
 
"Dejme tomu, že Švédsko a Finsko jsou odskočené od těch ostatních, takže Švýcarsko, Česko, Norsko a Lotyšsko tvoří jakýsi druhý sled za těmi dvěma severskými týmy. Čeká nás tedy pořádný zápřah. Hrajeme již ve skupině s mistry světa, které je velice těžké porazit, a k tomu máme hned další dva těžké soupeře," doplnil Cepek.

Mužstvo bude v zápřahu hned od začátku turnaje

Na druhou stranu očekává v základní části dobrý test. "Znamená to i super kvalitní zápasy hned od začátku turnaje. Stejně jako na minulém šampionátu, kde jsme měli silné Švýcarsko, silné Norsko a v té době ještě relativně silné Estonsko," uvedl Cepek.

Skupina s osminásobnými mistry světa Švédy podle něj výrazně snižuje naděje na první místo ve skupině. "V tom je ten los, nechci říct krutý, ale hodně náročný. Jestliže chceme hrát o medaile, tak musíme týmy jako Norsko a Lotyšsko porazit a skončit druzí ve skupině, abychom měli dobrou výchozí pozici do dalších bojů," doplnil kouč.
 
Před soupeři mají obhájci bronzu respekt. "Náš cíl bude skončit na prvním, či druhém místě, abychom pak mohli směrem k play-off mít dobrou výchozí pozici. Bude k tomu samozřejmě směřovat veškerá příprava. S Norskem máme dlouhodobě zápornou bilanci a Lotyšsko nás na mistrovství světa už také porazilo. Příprava tedy bude velmi důležitá," uvedl Cepek.

Historicky 11. světový šampionát se bude konat v Lotyšsku premiérově. Na programu je od 3. do 11. prosince 2016.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články