Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Češky rozstřílely Švýcarky a obhájily na juniorském MS bronz

Po semifinálové porážce s Finkami si české florbalové juniorky spravily chuť v utkání o třetí místo. Ve švédské Uppsale totiž zdolaly Švýcarky 6:2 a obhájily bronz z roku 2018 ze St. Gallenu. Na devátém šampionátu získaly čtvrtou medaili. Třetí skončily také v roce 2010 v Olomouci a o čtyři roky později v polském Zbaszynu. Zlato vyhrály Finky po výhře nad Švédkami 5:4 v prodloužení.

České juniorské florbalistky oslavují vítězství v utkání MS
zdroj: twitter.com/ČT sport

"Jsem šťastný za sebe i za tým, že jsme to dokázali. Tento tým nemohl odjet bez medaile. Pokud bychom neuspěli, tak by nás to hodně dlouho mrzelo. Náš tým ukázal kvalitu. Dokázali jsme porazit Švédky a teď i Švýcarky, což je jasný důkaz, že florbal umíme," uvedl trenér Tomáš Martiník.

Český tým, který po třech vítězstvích v základní skupině prohrál v sobotním semifinále s Finskem 1:5, musel od poloviny úvodní části dohánět ztrátu. Za záda brankářky Viktorie Karasové zapadl tečovaný pokus Gentiany Behluliové.

Je nám líto, video expirovalo.
České florbalistky skončily ve Švédsku bronzové

Švýcarská gólmanka Svenja Schöniová odolávala do 32. minuty, kdy se před ni dostala Pavlína Bačová a blafákem do bekhendu vyrovnala. Za 75 sekund navíc obrátila stav střelou z otočky Lucie Řezáčová.

V 36. minutě sice neproměnila trestné střílení Michaela Kubečková, ale 115 vteřin před koncem druhé části z dorážky zařídila dvoubrankový náskok Lucie Želízková, která stejně jako Kubečková má i bronz ze Švýcarska.

Po 65 sekundách třetí třetiny dostala Švýcarky na kontakt svým druhým gólem v utkání Behluliová. V 54. minutě ale uklidnila výběr trenéra Tomáše Martiníka střelou z dálky Vanessa Rebecca Keprtová a v závěru se ještě trefily opět Bačová s Eliškou Chudou.

"Vyhrát medaili byl náš cíl. Věděla jsem to hned, jak jsme do Uppsaly přijely, že musíme odjet s medailí. Euforie pak byla neuvěřitelná. Přijely jsme sem pro medaili jako tým a jako tým jsme ji získaly," řekla Bačová. Přesto ji stále mrzelo, že nevyšel postup do finále. "Naše ambice byly trochu víc, takže ta hořkost z porážky v semifinále ve mně pořád je. Ale odjíždíme odsud jako vítězové, a až si za měsíc sedneme, tak si řekneme, že to byl úspěch," dodala Bačová.

Mistrovství světa juniorek ve florbalu v Uppsale (Švédsko):

O 3. místo: ČR - Švýcarsko 6:2 (0:1, 3:0, 3:1)
Branky: 32. a 59. Bačová, 34. Řezáčová, 39. Želízková, 54. Keprtová, 60. Chudá - 11. a 42. Behluliová.

Finále: Finsko - Švédsko 5:4 v prodl. (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články