Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Češky nestačily ani na Finky a mají druhou porážku

Po dvou zápasech zůstávají svěřenkyně švýcarského trenéra Saschy Rhynera stále bez bodu. Tentokrát české florbalistky nestačily na soupeřky z domácího Finska a Seveřankám podlehly 2:5, i když v utkání vedly. Úřadující vicemistryně světa ale zápas otočily. Oba góly národního týmu vstřelila Michaela Mlejnková.

Utkání Finsko - Česko
zdroj: PR autor: Český florbal/Martin Flousek

Úvod vyšel lépe Finkám a v sedmé minutě brankářku Christianovou překonala Oona Kauppiová. Potom sice nevyužila dvě šance na vyrovnání Krupnová, ale v 17. minutě se to povedlo Mlejnkové, která ve druhé části stav otočila.

Za dvě minuty nicméně vyrovnala Veera Kauppiová a závěrečné dějství patřilo Finkám. Vedení jim získala Kippiläová a v polovině třetí třetiny zvýšila Nordlundová na 4:2. Vzápětí neproměnila únik Mlejnková a nevyužila šanci na hattrick. Skóre uzavřela Nordlundová.

"Ubránit Finky a jejich přihrávky, když jdou až k bráně, je strašně těžké. Hrají s míčkem rychle, hodně hrají z první a to se brání velice těžce," hodnotila Mlejnková.

Turnaj Euro Floorball Tour žen v Nurmijärvi (Finsko):

Finsko - ČR 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. O. Kauppiová (V. Kauppiová), 30. V. Kauppiová (Kippiläová), 42. Kippiläová (V. Kauppiová), 50. Nordlundová (Westerlundová), 55. Nordlundová (Rantalaová) - 17. Mlejnková (Kotzurová), 28. Mlejnková (Koníčková). Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (oba Fin.). Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 282.

Švýcarsko - Švédsko 6:8 (2:2, 3:2, 1:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články