Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češky jdou na florbalistky Polska v roli jasných favoritek

Tampere - V roli jasných favoritek půjdou české florbalistky do čtvrtfinále mistrovství světa v Tampere proti Polsku, které v předkole play-off porazilo Rusky 4:1. Svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského budou proti sedmému týmu minulého šampionátu v roce 2013 útočit na čtvrtou semifinálovou účast za sebou. Přímý přenos boje o semifinále i s předzápasovým studiem sledujte na ČT sport od 14:15.

Ilustrační foto

"Cílem bude postoupit. Je to play-off, takže je jedno, jakým výsledkem to bude. To opravdu nikoho nezajímá," řekl trenér Miroslav Janovský. Očekává podobné zápasy jako v základní skupině s Lotyšskem (15:2) a Německem (9:1).

"Snažím se vždycky vžít do mysli soupeře. My budeme favoritem zápasu a pro něj to bude něco podobného, jako když my hrajeme se Švédskem nebo s Finskem. Dá se ten zápas vyhrát, je to ale třeba jeden z deseti," nechce Janovský podceňovat možnosti outsiderů. "Jsme přesvědčení, že budou hrát totální hranu. A my nejsme tak dobří, abychom mohli zápas s takovým soupeřem odehrát na devadesát procent, protože pak se trápíme."

S Polskem si český tým zopakuje čtvrtfinálový souboj z minulého šampionátu v Ostravě. Tehdy domácí výběr vyhrál 10:1. Ze čtyř vzájemných utkání mají Češky na kontě čtyři výhry při celkovém skóre 34:5.

"Považuji Polsko za jedno z příjemných překvapení tohoto šampionátu. Viděli jsme části jejich zápasů a opravdu se prezentují velice dobře. Jsou kompaktní v obraně. Mají velice slušné přesilové hry s Elou Piotrowskou, která hrála v české extralize," uvedl Janovský. "Soustředí se na bránění a mají rychlé protiútoky. Podobným stylem hrálo i Lotyšsko a Německo a teď ten soupeř bude zase o kousíček silnější."

Očekává opět dobývaní polské obrany. "Bude to třetí velice podobný soupeř na šampionátu. Opět s obranou 2-1-2, pravděpodobně znovu hluboko na jejich půlce a zase budeme muset pravděpodobně bušit do jejich zavřené obrany," dodal Janovský.

Kapitánka Denisa Billá si přeje, aby čtvrtfinálový sok český tým prověřil a zápas jej nachystal i na další fázi turnaje. Při vyplnění papírových předpokladů by Češky čekal v pátek v semifinále souboj s domácím Finskem. "Pro nás by bylo jedině dobře, kdyby to byl trošku vyrovnanější zápas, aby nás to prověřilo do obrany, protože nám to moc nefungovalo," řekla Billá, kterou ve středu čeká 99. zápas v národním týmu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články