Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Česko bude za dva roky hostit mistrovství světa florbalistek

Mistrovství světa florbalistek se v roce 2025 uskuteční v Brně a Ostravě, kde už se konal šampionát v roce 2013. Bude to v pořadí 15. světový šampionát, v tuzemsku se bude konat podruhé. 

zdroj: Český florbal autor: Lubomír Skála

"Jsme velmi rádi, že nám Mezinárodní florbalová federace IFF svěřila pořádání ženského šampionátu. Každý šampionát je pro nás výzva a věříme, že navážeme na předchozí povedené akce v Česku. Vnímám to jako důležitý krok pro podporu rozvoje ženského florbalu jak z pohledu propagace, tak i možnosti dalšího posunu v práci se základnou," uvedl prezident Českého florbalu Daniel Novák.

Mistrovství světa florbalistů už se konalo v Česku třikrát – v letech 1998, 2008 a 2018. Pokaždé bylo v Praze. Poprvé se hrálo také v Brně, podruhé i v Ostravě a naposledy pouze v metropoli.

"O přidělení pořadatelství 2025 jsme jednali relativně dlouho, nejvíce jsme diskutovali s finskou federací, která měla také zájem pořádat další šampionáty. Nakonec mezi námi došlo k dohodě a Finové uspořádají dvě následující mistrovství, v roce 2026 MS mužů a v roce 2027 MS žen," uvedl viceprezident IFF Filip Šuman.

"Je znát, že máme na mezinárodní úrovni velký kredit, uplynulé šampionáty v České republice byly velice úspěšné. Což samozřejmě také znamená, že budou na nás vysoká očekávání. Následující mistrovství světa bude mimo Evropu v Singapuru, tak uvidíme, na jak vysokou laťku budeme navazovat," doplnil Šuman.

Základní skupiny se odehrají v brněnské Starez Aréně Vodova, na play-off a boje o medaile se týmy přesunou do Vítkovice Arény v Ostravě. "Velkou výhodou pro nás je, že obě haly velmi dobře známe nejen z posledního ženského šampionátu. Na Vodově jsme pořádali mistrovství světa juniorů před dvěma lety, v ostravské aréně jsme pak hostili v letech 2018 a 2019 superfinále," podotkl Novák.

"Ve všech případech byly haly plné diváků a atmosféra na té nejlepší úrovni. Znovu budeme chtít pro všechny návštěvníky vytvořit jedinečný zážitek. Věřím tedy, že i tentokrát si fanoušci najdou cestu v co největším počtu a pomohou našim hráčkám v cestě za medailí," uvedl Novák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články