Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České juniorky ve finále MS podlehly favorizovaným Švédkám až v nájezdech

České juniorské florbalistky se poprvé představily ve finále mistrovství světa, ve kterém se utkaly s favorizovanými Švédkami. Přestože vstup do utkání jasně patřil Švédkám, které vedly o tři branky, dokázaly Češky utkání srovnat. 

České juniorské florbalistky vybojovaly historicky první stříbro na MS
zdroj: Český florbal, FB

Švédky na desátém MS dosáhly na zlato už posedmé a vylepšily loňské druhé místo. Dosud nejlepším výsledkem českého týmu do 19 let byla čtyři třetí místa z let 2010, 2014, 2018 a z loňska.

"Bezprostřední pocity jsou na nic. Byly jsme hodně blízko a prohra na nájezdy ve finále mistrovství světa hrozně bolí. Je těžké hodnotit prohraný zápas hned po jeho odehrání, postupem času to pro nás ale bude pozitivní vzpomínka. Přece jenom jsme přepsaly historii," řekla obránkyně Kristýna Lechnerová.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Florbaloví reprezentanti Maroszová a Beneš

Za vítězky si připsala čtyři body za dvě branky i asistence Hanna Nordstrandová. V českém dresu se blýskla hattrickem a jednou přihrávkou Brucháčková.

Švédky dostala do vedení už po 65 sekundách hry Moa Dynefalková. Mezi 16. a 17. minutou se během 99 sekund prosadily i Nordstrandová se Sagou Emtellovou. Ve 29. minutě překonala Maju Lindsjöovou poprvé bekhendovým zakončením Michaela Mechlová, ale na 4:1 zvýšila v čase 35:55 Nordstrandová.

Za 16 sekund zareagovala tečí střely Mechlové Brucháčková, která se ve 48. minutě přes clonu Karolíny Janatkové trefila podruhé a v čase 55:22 v přesilové hře si dovršeným hattrickem vynutila prodloužení.

V 64. minutě pomohla Švédkám po střele Mechlové tyč. V rozstřelu se nejdříve prosadila ve druhé sérii Emma Heanderová, ve čtvrté odpověděla Mechlová. Po neúspěšných pokusech Hanny Modighové i Heanderové nedokázaly rozhodnout Eva Řeháková ani kapitánka Vendula Maroszová a na trefu Almové nenašla odpověď ani Brucháčková.

"První třetina se nám moc nepovedla, byly jsme hodně nervózní. Druhou a třetí třetinu se to ale zlepšovalo a je jen škoda, že to nakonec nedopadlo vítězně. V šatně jsme si řekly, že finále mistrovství světa člověk hraje možná jednou za život a že se nemáme na co šetřit. Šly jsme do toho tedy po hlavě a v prodloužení nám k vítězství chyběly milimetry," dodala Lechnerová.

Mistrovství světa juniorek ve florbalu v Katovicích (Polsko):

Finále:

Česko - Švédsko 4:5 po sam. nájezdech (0:3, 2:1, 2:0 - 0:0)

Branky: 37., 48. a 56. Brucháčková, 29. Mechlová - 16. a 36. Nordstrandová, 2. Dynefalková, 17. Emtellová, rozhodující sam. nájezd Almová. Rozhodčí: Ilyk, Zolotar (oba Ukr.). Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 923.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články