Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

České florbalové výběry podlehly na úvod EFT Švédsku

Växjö, Curych - Čeští florbalisté podlehli ve svém prvním vystoupení na turnaji Euro Floorball Tour ve Växjö domácímu Švédsku vysoko 3:11 a připsali si alespoň bod za vítězství v dodatečných samostatných nájezdech 2:1. Švédsku podlehly v úvodním zápasu turnaje EFT také české reprezentantky. V Curychu prohrály 2:9 a na Seveřanky nestačily ani v samostatných nájezdech, které Švédky ovládly 3:2.

Úvodní dějství patřilo ve Växjö Švédům. Přestože Češi vyslali na gólmana Klinstena více střeleckých pokusů než Seveřané na Kafku, byli favorité daleko efektivnější. Už po 23 vteřinách otevřel skóre Stenberg, který ve čtvrté minutě přidal i druhý gól. Náskok ještě před pauzou zvýšili Sundstedt a Samuelsson.

Na snížení Sladkého z 26. minuty odpověděli Olofsson, Eriksson a znovu Stenberg. Stav zkorigovali Jendrišák se Skalíkem, ale Švédové si ještě s chutí zastříleli. Trefili se Sundstedt, počtvrté v utkání Stenberg, Samuelsson a Wallgren. V rozstřelu se za český tým trefili Jendrišák s Garčarem, za domácí jen Stenberg. V sobotu od 20 hodin čeká svěřence trenéra Tomáše Trnavského zápas s Finskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Česko - Švédsko

Favorizované Švédky šly na turnaji EFT v Curychu do vedení už po 74 vteřinách díky Mattssonové, ale na další branku se čekalo až do úvodu druhého dějství. Hned 51 sekund po pauze zvýšila Rydfjällová. Ve 29. minutě sice zkorigovala stav Krupnová, ale ve 32. minutě během 28 vteřin zvýšily náskok Seveřanek Edbergová s Wijkovou a v druhém dějství se trefila také Jakobssonová.

V závěrečné části nejdříve využila přesilovku Edbergová, poté skórovala Tjärnströmová a Edbergová dovršila hattrick. Už na 9:1 upravila Dahlinová, poslední slovo měla Urbánková, která 57 sekund před koncem stanovila konečný výsledek. V dalším utkání se Češky utkají v sobotu od 16 hodin s Finkami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články