Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

České florbalistky v úvodu kvalifikace porazily Británii 20:0

Nitra - České florbalistky deklasovaly v Nitře při vstupu do kvalifikace prosincového mistrovství světa v Tampere outsidera Velkou Británií 20:0 a připsaly si svou nejvyšší výhru v historii. Překonaly tak vítězství 18:0 nad Japonskem ze světového šampionátu v roce 1997. Další zápas čeká svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského ve čtvrtek od 13:00 proti Itálii.

Je nám líto, video expirovalo.
České florbalistky před kvalifikací o MS pozměnily sestavu

Velká Británie se zařadila do florbalových bojů teprve podruhé v historii. Zúčastnila se dosud jen mistrovství světa v roce 2001 v Lotyšsku, kde skončila na posledním 16. místě. Následně se až do letoška ani v kvalifikacích nepředstavila.

Pro semifinalistky předloňského mistrovství světa v Brně a Ostravě byly Britky snadným soustem. Češky přestřílely soupeře poměrem 91:2. Nejproduktivnější v zápase byla Tereza Urbánková s šesti body za čtyři branky a dvě asistence.

Poprvé se trefila po 36 vteřinách Bočanová, po úvodní třetině vedly Češky 7:0 a brankářka Seilerová si navrch připsala 23 úspěšných zákroků. Horňáková v české brance si za celý zápas sáhla na jen dva pokusy soupeřek, zatímco Češky ve druhé části přidaly z dalších 26 střel pět branek. V závěrečném dějství už čelila tlaku favoritek místo Seilerové Hunterová, která nasbírala 27 zásahů a osmkrát inkasovala.

"Ani jsem nevěděla, co od toho zápasu čekat. Proti komu to vlastně nastoupíme. Jen jsem četla, že to je jejich devátý mezinárodní zápas. Proto jsme se soustředily na naši hru. Jejich obrana nám povolila strašně moc, byla možnost hodně zakončovat," řekla útočnice Adéla Bočanová, která zaznamenala hattrick. "Ty góly byly z tlaku celé pětky a mně se to tam podařilo dorazit," dodala.

ČR - Velká Británie 20:0 (7:0, 5:0, 8:0)

Branky a nahrávky: 1. A. Bočanová (Sládečková), 7. Ratajová, 10. A. Bočanová (Koníčková), 11. Urbánková (Billá), 12. Hyršlová, 13. Čapková (Mlejnková), 20. Sládečková (Koníčková), 21. Sládečková, 26. A. Bočanová, 29. Urbánková (Ratajová), 32. Leierová (Bachmaierová), 34. Křížová (Mlejnková), 44. Urbánková (Poláková), 46. Bachmaierová (Urbánková), 46. Mlejnková (Křížová), 52. Lacková (Mlejnková), 52. Urbánková (Leierová), 53. Čapková (Lacková), 54. Leierová, 57. Bachmaierová (Urbánková). Rozhodčí: Zorman, Zupančič (oba Slovin.). Bez vyloučení. Diváci: 138.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články