Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

České florbalistky porazily Rusko a mají jistou účast na MS

Nitra - České florbalistky zvítězily v duelu s Ruskem vysoko 8:1 a zajistily si účast na světovém šampionátu. Ten proběhne v prosinci ve finském Tampere. Závěrečný duel kvalifikace nyní čeká svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského proti Norsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalistky si vysokým vítězstvím nad Ruskem zajistily účast na MS

Skóre otevřela v šesté minutě Sládečková a za 28 vteřin zvýšila Lacková. V polovině úvodní části sice snížila Salachovová, ale ve 13. minutě zvýšila druhou trefou v utkání Lacková a za dalších 44 vteřin se trefila Urbánková.

Favoritky hned v úvodu druhého dějství přidaly další trefy díky Mlejnkové a Polákové. Pak se ještě prosadila devět vteřin před koncem druhé části Bočanová a ve 47. minutě dovršila výsledek Ratajová.

Přes vysokou výhru nebyly Češky s výkonem proti desátému týmu předloňského mistrovství světa spokojené. "Rusky patří k lepším soupeřům v kvalifikaci. My jsme hrály tak na padesát pětasedmdesát procent a pořád se nemůžeme dostat do toho, jak jsme hrály (v listopadu) na Euro Floorball Tour v Praze. Furt to není ono a snad zítra ukážeme svoji hru," řekla útočnice Eliška Křížová.  

Kvalifikace MS florbalistek - 3. evropská skupina v Nitře:

ČR - Rusko 8:1 (4:1, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Sládečková (Hyršlová), 6. Lacková (Křížová), 13. Lacková (Křížová), 14. Urbánková, 21. Mlejnková (Vojáčková), 23. Poláková, 40. A. Bočanová (Billá), 47. Ratajová (Enenkelová) - 11. Salachovová. Rozhodčí: Zorman, Zupančič (oba Slovin.). Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 227.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články