Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České florbalistky podlehly Švýcarsku a na Euro Floorball Tour skončily poslední

Tampere - České florbalistky prohrály v závěrečném utkání na Euro Floorball Tour v Tampere se Švýcarskem 3:5 a skončily bez bodu poslední. Svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského v utkání třikrát vyrovnaly, ale vítěznou trefu si připsala v 53. minutě Corin Rüttimannová. Duel byl pro český tým i generálkou na světový šampionát, který se bude hrát rovněž v Tampere od 4. do 12. prosince.

Skóre otevřely ve 13. minutě Švýcarky, když brankářku Ranochovou překonala Stellaová. Hned za 20 sekund sice vyrovnala Mlejnková, ale při vyloučení Rybičkové vrátila Švýcarsku vedení Rüttimannová. Ztrátu opět smazala v 36. minutě Koníčková.

V polovině závěrečné části se prosadila Ulberová, ale za dvě minuty v přesilové hře vyrovnala Bočanová. Jenže na druhou trefu Rüttimannové v utkání už Češky nenašly odpověď a výsledek ještě potvrdila Zwinggiová.

"Zápas se mohl zdát vyrovnaný, ale máme stále na čem pracovat. Švýcarské protiútoky jsou nebezpečné. Vznikaly kvůli tomu, že jsme špatně presovaly. Toho se musíme vyvarovat, protože je to pravděpodobný soupeř na mistrovství světa, přes kterého budeme muset projít," řekla útočnice Tereza Urbánková.

"Největší problém dělaly Švýcarky při pohybu s míčkem, svými výjezdy, také zkoušely krosové přihrávky a před brankou byly důrazné. V podstatě nehrají moc jinak než v předchozím cyklu. Je to pořád stejná písnička. Předposlední a poslední gól jsme inkasovaly po individuálních chybách," dodala Urbánková.

Turnaj Euro Floorball Tour žen v Tampere:

Švýcarsko - ČR 5:3 (2:1, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 13. Stellaová (Sgierová), 17. Rüttimannová (Wikiová), 50. Ulberová (Putziová), 53. Rüttimannová, 59. Zwinggiová (Stellaová) - 14. Mlejnková (Řepková), 36. Koníčková (Sládečková), 52. A. Bočanová (Koníčková). Rozhodčí: Kirves, Snellman (oba Fin.). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 135.

Švédsko - Finsko 7:4 (2:0, 3:1, 2:3)

Konečné pořadí: 1. Švédsko 3 zápasy/9 bodů (skóre 28:8), 2. Finsko 3/6 (12:10), 3. Švýcarsko 3/3 (10:20), 4. ČR 3/0 (5:17).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články