Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České florbalistky podlehly Švédsku těsně 6:7, rozhodla Johanssonová

České florbalistky podlehly v úvodním utkání na Euro Floorball Tour ve švýcarském Neuchatelu Švédsku 6:7. Svěřenkyně trenéra Saschy Rhynera po první třetině prohrávaly 1:4, ale dokázaly vyrovnat na 5:5 i na 6:6. Ve prospěch úřadujících mistryň světa rozhodla duel až půl minuty před koncem Amanda Delgadová Johanssonová. V sobotu čeká český tým duel s Finskem.

České reprezentační florbalistky
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

V českém dresu si připsala tři body za dvě branky a jednu asistenci Denisa Ratajová. Za vítězky zaznamenala hattrick a jednu přihrávku Sofia Joelssonová a rovněž čtyři body za dvě trefy a stejný počet asistencí zapsala Ellen Rasmussenová.

Český tým už v šesté minutě prohrával 0:3. V úvodní minutě otevřela skóre Johanna Hultgrenová a pak se prosadila dvakrát Joelssonová. Na snížení Ratajové odpověděla 50 sekund před koncem úvodního dějství Rasmussenová.

"V první části nám neprocházely přihrávky a špatně jsme se rozhodovaly. Naše nahrávky byly nekvalitní, s čímž se těžko hraje," uvedla útočnice Eliška Krupnová.

V 28. minutě překonala Sophii Lundmarkovou Mlejnková a za čtyři minuty vrátila Švédsku tříbrankový náskok Rasmussenová. Do konce druhé části ale smazaly ztrátu Krupnová, Urbánková a Ratajová. "Zvýšily jsme přesnost kombinací. Z toho pak plynuly naše protiútoky a vyplatilo se nám to," připomněla jedna z úspěšných střelkyň Krupnová.

Po 52 vteřinách třetí části vrátila Seveřankám náskok Joelssonová, která dovršila hattrick. V 53. minutě opět dala Rhynerovu výběru naději na překvapení Adéla Bočanová, ale v čase 59:30 rozhodla Delgadová Johanssonová.

"Mám smíšené pocity, protože jsem naštvaná, jak to bylo blízko. Zároveň jsem nadšená, jak jsme hrály a dřely. Nikdy bych si nemyslela, že Švédsko proti nám bude hrát na dvě lajny a nasadí úplný top, který tady teď má ve formě," prohlásila Krupnová.

ČR - Švédsko 6:7 (1:4, 4:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Ratajová (Jiráková), 28. Mlejnková (Koníčková), 34. Krupnová (Ratajová), 36. Urbánková (Krupnová), 39. Ratajová (Jiráková), 53. A. Bočanová (Hermannová) - 1. Hultgrenová (Strandbergová), 4. Joelssonová (Rasmussenová), 6. Joelssonová (Rasmussenová), 20. Rasmussenová, 33. Rasmussenová (Joelssonová), 41. Joelssonová (Wibronová), 60. Delgadová Johanssonová (Wibronová). Rozhodčí: Kirves, Snellman (oba Fin.). Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 326.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články