Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

České florbalistky podlehly Finsku i podruhé

I ve druhém přípravném utkání české florbalistky nenalezly recept na domácí Finky. Po páteční porážce 3:5 dnes podlehly domácím hráčkám 3:8. Oona Kauppiová pomohla k výhře domácích hattrickem.

České florbalistky
zdroj: Martin Flousek/www.ceskyflorbal.cz

České florbalistky prohrály i ve druhém přípravném utkání v Eerikkilä s domácím Finskem. Po páteční porážce 3:5 dnes podlehly bronzovému týmu z předloňského mistrovství světa z Neuchatelu 3:8. Hattrick za vítězky vstřelila Oona Kauppiová a čtyři body za dva góly a stejný počet asistencí si připsalo její dvojče Veera.

Finky do poloviny úvodní třetiny získaly dvoubrankový náskok právě díky sestrám Kauppiovým – skóre otevřela ve 4. minutě Veera a potom se prosadila Oona. V 15. minutě sice snížila svou třetí brankou ve dvou zápasech kapitánka Eliška Krupnová, ale za 27 sekund upravila na 3:1 Hanna Niemeläová. Díky Elišce Chudé tým kouče Saschy Rhynera opět snížil, ale 19 sekund před pauzou se znovu prosadila Oona Kauppiová.

Ve druhém dějství skórovala jen domácí Meri-Helmi Höynäläová a mezi 50. a 53. minutou unikl domácí tým díky gólu Elli Kylmäluomaové a trefám Veery a Oony Kauppiové shodně v přesilových hrách už do vedení 8:2. Výsledek jen zkorigovala Eliška Trojánková.

"Řekla bych, že Finky dneska byly od začátku až do konce o krok, ne-li o dva, dřív v každém souboji. Tím pádem jsme dnes ty souboje nevyhrávaly a mohlo se tak zdát, že byly tvrdší než včera. Nedokázaly jsme se prosadit ani v soubojích jeden na jednoho a myslím si, že vlastně ve všech směrech jsme dnes byly za naším soupeřem," řekla obránkyně Kamila Paloncyová.

"My jsme se přijeli soustředit na proces a výsledky pro nás tak úplně důležité nejsou. Nějaké odpovědi na naše otázky jsme dostali převážně ve včerejším zápase a ten dnešní nám ukázal zase trošku něco jiného včetně slabin v naší hře. Jsme ale spokojení, že jsme po deseti měsících mohli zorganizovat konečně společnou akci. Máme před sebou spoustu práce," uvedl asistent trenéra Jakub Robenek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články