Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

České florbalistky na MS na medaili nedosáhly, podlehly Finsku

Västeras (Švédsko) - České florbalistky na mistrovství světa ve švédském Västeras medaili nezískaly, v duelu o bronz dnes prohrály s favorizovaným Finskem 1:3. I konečným čtvrtým místem ale svěřenkyně trenéra Jaroslava Markse dosáhly na sedmém světovém šampionátu historického úspěchu. Tým Suomi ani posedmé nechyběl na stupních vítězů a k dvěma zlatům a třem stříbrům přidal druhý bronz.

Přes polovinu zápasu trval bezbrankový stav. Český tým odehrál poprvé na šampionátu třetinu bez gólů, jednak protože sám neměl vyloženou šanci, ale i proto, že Finky rozchytaly brankářku Christianovou, pro níž jsou nejoblíbenějšími soupeřkami.

Zcela vyrovnaný duel, v němž Šindelová a spol. měly častěji míček ve své moci, ovšem Finky byly nebezpečnější před brankou, se pak začal převažovat na stranu Seveřanek. Svůj díl viny na tom měla i Křížová, která se během 13 minut nechala dvakrát vyloučit, podruhé když zápasnickým stylem přehodila soupeřku přes mantinel.

Finky tuto početní výhodu proměnily v gól už po 14 vteřinách. Merikantová neomylně trefila míček ze vzduchu do odkryté poloviny branky. Češky gól nahlodal a chvíli trvalo, než se vzpamatovaly. Vyrovnání měla na florbalce Jílková, která z ideální parkety přestřelila ležící gólmanku i s brankou.

Veškerý elán vzal Marksovým svěřenkyním vlažný start do třetí třetiny. Finkám trvalo 59 vteřin, než se po nádherné kombinaci ve dvou snadno narážečkami protáhly špatně postaveným obranným blokem a Merikantová zakončila do prázdné branky.

A když dorážka Koníčkové jen cinkla do břevna a při té další Šindelová trefila také tyč, Češky už svedly jen snížit. Tři minuty před koncem se o to postarala teprve sedmnáctiletá Koníčková. Ona a další ještě naději na splnění medailového snu mají, Novotné a Rozumové, které se dnes s reprezentací loučily, se rozplynul při trefě Merikantové do prázdné branky.

Mistrovství světa florbalistek:
Česká republika - Finsko 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 57. Koníčková (Křížová) - 35. Merikantová (Peltokangasová), 41. Merikantová (Suomalainenová), 60. Merikantová. Rozhodčí: Lim, Šaríf (oba Sing.). Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 2 452.

Sestava ČR: Christianová - Moťková, Kalecká, Šimáčková, Billá, Bartošová, Párysová - Rozumová, Novotná, Šindelová - Křížová, Koníčková, Jílková - Rullová, Szotkowská, Jelínková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články