Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

České florbalistky čeká na Polish Cupu boj o nominaci

Babimost - Poslední možnost ukázat svou formu v reprezentačním dresu před nominací na prosincové mistrovství světa ve Švýcarsku budou mít české florbalisty na Polish Cupu v Zbaszynu, Siedleci a Babimostu. Od pátku do neděle se svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové utkají s Norskem, domácím Polskem, Švýcarskem, Finskem a Německem.

Florbal
zdroj: isifa/VLP autor: Jiří Kopáč

Před mistrovstvím světa, které se hraje od 4. do 11. prosince v St. Gallenu, čeká ještě české florbalisty listopadový turnaj Euro Floorball v Helsinkách, ale v té době už musí být nahlášena na Mezinárodní florbalovou federaci konečná nominace. "V Polsku to pro nás bude závěrečné testování, abychom si nominaci ujasnily. Především v obraně máme asi osm hráček na stejné úrovni na čtyři volná místa," řekla Šatalíková.

Třídenní turnaj nabitý pěti zápasy trenérky vítají. "Je to pro nás skvělá herní prověrka. Polish Cup má ideální termín a prověří nás velmi kvalitní soupeři. V pátek začneme proti Norsku, což bude generálka na důležitý souboj v základní skupině šampionátu," prohlásila Šteglová. "Asi nejnáročnější den pro nás bude sobota, kdy nás prověří hned dva týmy ze světové špičky - dopoledne Švýcarsko a večer Finsko," doplnila.

Rýsovat se má také složení formací. "Chceme v Polsku hodně doladit složení jednotlivých pětek, abychom už na nadcházející akci ve Finsku šly v plné síle," dodala Šteglová.

Nominace českých florbalistek na Polish Cup:

Brankářky: Jana Christianová (Red Ants Rychenberg/Švýc.), Lenka Kubíčková (1. SC Vítkovice),

Hráčky do pole: Denisa Billá, Anet Jarolímová, Kristýna Jílková, Magdalena Kotíková, Eliška Krupnová, Dominika Šteglová, Pavla Theodosisová, Tereza Urbánková (všechny Herbadent SJM Praha 11), Adéla Bočanová, Kamila Bočanová, Iveta Hyršlová, Eliška Křížová, Lucie Szotkowská (všechny FBŠ Bohemians), Zuzana Macurová, Andrea Pastušková (obě 1. SC Vítkovice), Hana Koníčková, Lucie Paulovičová (obě FBC Liberec), Anna Dvořáková, Jana Vojáčková (obě TJ JM Chodov).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články