Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Češi si oddechli, že zápas s Norskem neztratili

Helsinky - Čeští florbalisté si v utkání proti Norsku málem zkomplikovali cestu za vysněnou medailí z mistrovství světa v Helsinkách. V dnešním zápase ztratili vedení 4:1, ale nakonec jim remíza 4:4 stačila na první místo ve skupině D. Díky tomu se vyhnou ve čtvrtfinále jednomu z favoritů Švédsku, ale půjdou na Estonsko, osmý tým minulého šampionátu v Praze a Ostravě.

Obránce Tomáš Chrápek po chybě v norské defenzivě v 46. minutě zvýšil na 4:1, ale pak se český náskok rozplynul. "Zbytečně jsme faulovali, dali jsme jim výhodu přesilové hry, kterou využili. Tak je to vždycky. Když vidí šanci, tak jim narostou křídla a začnou lítat a presovat. Je těžké se tomu ubránit a dovést zápas do vítězného konce," řekl obránce švýcarského Grünenmattu. "Bohudík pro nás jsme udrželi remízu, kterou jsme potřebovali k tomu, abychom šli do čtvrtfinále z prvního místa."

Snadnější zápas čekal i útočník Aleš Zálesný, který získal českému týmu vedení 2:0. "V první třetině to tak nevypadalo, ale ve druhé třetině nám ukázali, že florbal hrát umí a nechybělo moc a mohli jsme ten zápas i prohrát," prohlásil útočník, který skóroval na turnaji už pětkrát a statistici mu chybně počítají dokonce šest branek.



Smolný zápas sehrál obránce Milan Garčar, který za stavu 2:0 neproměnil svou specialitu - trestné střílení a v závěrečné třetině po faulu soupeře loktem utrpěl tržnou ránu nad levým okem. Jako ostatní byl rád, že tým nakonec udržel první místo. "Naštěstí jsme to ubránili, nikdo určitě nespekuloval s tím, že nakonec postoupíme na skóre. Nečekali jsme, že by se Norové takhle vzchopili, počítali jsme s vítězstvím a nakonec to byly nervy," řekl obránce Střešovic.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články