Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Češi se z debaklů neoklepali, podlehli i Švýcarsku a skončili poslední

Turku - Po dvou nemilosrdných porážkách s florbalovými titány, Švédskem a Finskem, nestačila česká reprezentace ani tempu Švýcarska. V závěrečném klání Euro Floorball Tour se musela potřetí během tří dnů sklonit před soupeřem – tentokrát po výsledku 3:6. Duel ztratil tým finského trenéra Petriho Kettunena s asistenty Radkem Sikorou a Milanem Fridrichem už během úvodního dějství, které prohrál 0:3.

Švýcaři se ujali vedení v páté minutě, kdy brankáře Bauera překonal Siegenthaler. Vzápětí nevyužil český tým přesilovku a po návratu z trestné lavice zvýšil náskok Graf. V 18. minutě navíc zakončil pěknou kombinaci Laely.

"Dneska rozhodla už  první třetina. Říkali jsme si, že od začátku musíme makat, ale zase jsme prohrávali 0:3. Zbylé dvě třetiny jsme zahráli dobře, sbírali jsme míčky, měli jsme mnoho brejků a možná ještě více šancí než oni. Když jsme se dostali trošku do kontaktu, tak nás zase zlomili gólem na 2:5," řekl útočník Martin Tokoš.

Ve 25. minutě se dočkal i český tým, když po spolupráci s Jendrišákem skóroval pohotový Beneš. Za deset minut mohl upravit na rozdíl jednoho gólu Dóža, ale penaltu neproměnil. Maurer naopak zvýšil na 4:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté prohráli také se Švýcary a z EFT v Turku odjíždí bez bodu

Za osmašedesát vteřin se sice trefil Dóža, ale ve 44. minutě pojistil náskok Švýcarů z trestného střílení Riedi. Stejný hráč slavil i během hry početní výhody. Dvě minuty před koncem už jen zmírnil porážku Tokoš.

"Je to asi tak jako vždycky. Náš problém je proměňování šancí. Celkově jsme v tomto turnaji zaspali první třetiny zápasů, pokaždé jsme prohrávali o dost gólů. To je pak těžké," prohlásil Tokoš.

"My si šance dokážeme vypracovat, ale prostě je nedáme. Soupeři naopak zužitkují téměř vše, co mají. Vystřelí od půlky a padne jim to tam. My to třeba ani nezkusíme. Máme před sebou teď rok a půl do mistrovství světa a věřím, že se v tomhle posuneme," uzavřel Tokoš směrem k šampionátu, který hostí v roce 2018 Praha.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Turku:

ČR - Švýcarsko 3:6 (0:3, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 25. M. Beneš (Jendrišák), 39. Dóža (Tokoš), 58. Tokoš (Dóža) - 5. Siegenthaler (Meier), 7. Graf, 18. Laely (Tromm), 38. Meier (Engel), 44. Riedi z trest. střílení, 51. Riedi (Meier). Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Fin.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 388.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články