Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Češi na Finy na úvod EFT těsně nestačili

Čeští florbalisté prohráli v úvodním utkání na Euro Floorball Tour s domácím Finskem 2:3. Rozhodl o tom Rasmus Kainulainen. V druhém duelu se svěřenci Petriho Kettunena představí proti Švédsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté na úvod nestačili domácím Finům

Kettunen, který se poprvé za své více než dvouleté působení na lavičce českého týmu představil v rodné zemi, se radoval v šesté minutě z vedení. Brankáře Santtua Strandberga překonal z dálky Jan Šebesta. Finům potom po střele Patrika Suchánka pomohla tyč.

Po 73 sekundách druhého dějství vyrovnal po přihrávce Rasmuse Kainulainena ve velkém brankovišti nehlídaný Joona Rantala. Ve 24. minutě se dostal před Janem Binderem k teči Valtteri Kainulainen a otočil stav.

V polovině utkání vyrovnal po kombinaci Mikuláš Krbec, ale v závěru druhé části se prosadil opět z brankoviště Rasmus Kainulainen. Jednobrankový náskok domácí před 1268 diváky uhájili.

Finsko - ČR 3:2 (0:1, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Rantala (R. Kainulainen), 24. V. Kainulainen (Stenfors), 40. R. Kainulainen (Lehkosuo) - 6. Jan Šebesta (Matejčík), 30. M. Krbec (Ondrušek). Rozhodčí: Geiser, Nilsson (oba Švéd.). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 1268.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články