Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Brankářka Kubíčková tragickou hrdinkou. Musíme to napravit, hlesla

Tampere (Finsko) – Cedily pot, už už se jich zmocnila euforie a nakonec skončily v hořkých slzách. Obrovské zklamání prožívala po semifinálové bitvě na mistrovství světa florbalistek s Finskem česká brankářka Lenka Kubíčková. Během zápasu držela úspěšnými zákroky naděje na historicky první postup do finále, ale nakonec o porážce 3:4 rozhodla tři vteřiny před koncem její nešťastná chyba. Střelu Eliny Kujalaové odraženou od zadního mantinelu se snažila chytit do rukou, ale balonek si srazila do branky.

Lenka Kubíčková
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA

"Co k tomu říct... Neodhadla jsem ten skok. Nešťastný moment, nešťastný konec celého utkání, které jsme jinak myslím odehrály famózně," řekla Kubíčková smutně. Zůstala dlouho bezmocně ležet, pak se musela se smutným vyvrcholením partie s domácím výběrem vyrovnávat. Všichni v týmu se ji snažili povzbudit. "Holky byly úžasné a musíme to zítra napravit."

Takový moment v kariéře jednatřicetiletá gólmanka Vítkovic nepamatuje. "To se stane asi jednou za život. Holky jsou na mě hrozně hodné, ale vyčítat si to budu asi hodně dlouho," uvedla nejstarší hráčka českého výběru. Kouč Miroslav Janovský poukázal i na to, že na šampionátu jsou mantinely, které více odrážejí balonky, ale Kubíčková brala inkasovaný gól zcela na sebe. "Z ligy na to nejsme zvyklé, ale tohle se nemůže stát."

Češky sehrály nejvyrovnanější zápas z dosavadních čtyř semifinálových účastí. V roce 2009 ve Västeras podlehly Švýcarsku 1:5, o dva roky později v St. Gallenu Finsku 0:6 a v roce 2013 v Ostravě Švédsku 2:9. "Hodně to všechno přebíjí ten moment na konci, takže to musím vstřebat. Jinak si myslím, že jsme odehrály skvělý zápas se vším všudy, bylo to napínavé až do konce. Myslím, že jsme si zasloužily i víc než tento těsný výsledek. Finky byly k poražení, chtělo to trochu více štěstí," řekla Kubíčková.

Kubíčková chce chybu odčinit

Od 11:30 SEČ budou mít Češky druhý pokus zaútočit v Tampere na medaili. Bronz získaly jednou v roce 2011 v St. Gallenu. Kubíčková by si přála, aby dostala před Hanou Ranochovou přednost a mohla chybu s Finskem odčinit. "Jasně, mám to v sobě, že teď holkám něco dlužím, a chtěla bych to napravit. Uvidíme," uvedla Kubíčková. Přímý přenos nabídne ČT sport a náš web.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články