Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boleslavští i Vítkovičtí krok od superfinále. Také v ženské lize vyhrály favoritky.

Mužská semifinále superligy ve florbalu mají téměř totožné průběhy. Hráči Chodova zvládli zatopit suverénovi z Mladé Boleslavi, ale doma padli 4:5 v prodloužení. Podobně i Sparta doma nenechala Vítkovice vyhrát v regulérní době. Rozhodly nájezdy, po nichž Vítkovice berou výhru 7:6. Stav obou duelů je 3:0 pro sobotní vítěze. Ženy své semifinálové série teprve zahájily. Ženský Chodov sice prohrál překvapivě proti Tatranu Střešovice první třetinu, ale poté utkání jasně otočil na 6:2. V druhé sérii utekly ve druhé třetině Vítkovice Ostravě a vyhrály 9:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhodující nájezdy a ohlasy utkání Sparta – Vítkovice

Třetí utkání mezi Mladou Boleslaví a Chodovem bylo nejvyrovnanější. Domácí Jihoměšťané ho dovedli až do prodloužení, kde ale rozhodl Martin Tokoš z Boleslavi. 

"My jsme takový vývoj očekávali. Byl to třetí zápas venku, čekali jsme, že to bude asi ten nejtěžší v sérii. Bohužel nějakou naší produktivitou se zápas vyvíjel takhle, že byl Chodov celý zápas na dostřel, bylo to vyrovnané, hrálo se prodloužení, ale o to cenější výhra je," prohlásil útočník Mladé Boleslavi Jakub Bína.

Mladá Boleslav, která suverénně ovládla základní část, drží sérii neporazitelnosti už 32 utkání. Do superfinále se může dostat počtvrté za sebou a celkově popáté v historii. Jediný titul získala Mladá Boleslav v roce 2018 a v boji o zlato byla i v letech 2015, 2017 a 2019. Letošní účast si může zajistit už v neděli.

Favorit vedl už v osmé minutě 2:0, ale ještě v první třetině Pražané srovnali krok. Sedm sekund před koncem druhé části se hosté opět radovali díky kanonýrovi Jiřímu Curneymu, ale na startu třetí části odpověděl Marek Vávra a po trefě Daniela Šebka z přesilovky pěti proti třem vynutil prodloužení Petr Majer. V nastavení vysunul Milan Tomašík Martina Tokoše, který rozhodl blafákem do bekhendu.

"Bylo to smolné utkání. Dnes jsme podali asi nejlepší výkon. Kluci se vymačkali do maxima, ale bohužel rozhodující moment Boleslav zvládla líp. Zase jsme ale udělali chyby, které se v semifinále play-off stát nesmí. Když se nám je povede ze hry odstranit, tak pořád můžeme myslet na to, že uhrajeme zítřejší zápas. A pak se můžeme koukat dál," řekl trenér Chodova David Podhráský.

Vítkovice udolaly Chodov v nájezdech

Na Chodově se oba týmy o skóre přetahovaly. Vítkovice ale deset minut před koncem po trefě Adama Delonga vedly o dvě branky, nicméně Lukáš Ujhelyi a Radim Křenek dokázali vyrovnat. V samostatných nájezdech pět sérií nestačilo, a tak si míček vzal Jan Šebesta a zavěsil. Sparta odpověď už nenašla, a tak v sérii prohrává 0:3.

Vítkovice, které obhajují titul z roku 2019, útočí na třetí superfinále za sebou a celkově sedmou účast v boji o zlato v jediném utkání. Celkově usilují o osmý titul.

V ženské extralize zvládly potvrdit roli favoritky

Poměrně podobné průběhy měly i první semifinále žen. V moravsko-slezské sérii Vítkovice – Ostrava šly sice domácí favoritky do vedení, ale Ostrava se držela. Výsledek určila druhá polovina druhé třetiny, kdy třikrát po sobě skórovali Ostravanky. Dvakrát se trefily Sára Seevaldová a Vendula Maroszová.

Pražskou sérii lépe začal favorizovaný Chodov, který o výhře nad Tatranem rozhodl také ve druhé třetině. Během dvou minut vstřelil tři branky, což mu výrazně pomohlo k výhře 6:2.

Livesport superliga florbalistů - semifinále play-off; 3. zápasy:

Chodov – Mladá Boleslav 4:5 v prodl. (2:2, 0:1, 2:1 - 0:1)
Branky: 12. Plíhal, 18. Řezáč, 42. M. Vávra, 48. Majer – 1. Hemerka, 8. J. Bína, 40. Curney, 45. D. Šebek, 66. Tokoš. Stav série: 0:3.

Sparta Praha – 1. SC Vítkovice 7:8 po sam. nájezdech (2:3, 2:2, 3:2 - 0:0)
Branky: 40., 42. a 51. L. Ujhelyi, 4. Pažák, 10. Juha, 28. Kareš, 59. Křenek – 8. a 16. R. Gattnar, 11. a 26. Matejčík, 39. Besta, 42. Nehera, 49. Delong, rozhodující sam. nájezd Jan Šebesta. Stav série: 0:3. 

Extraliga florbalistek - semifinále play-off; 1. zápasy:

1. SC Vítkovice - FBC Ostrava 9:4 (2:2, 5:2, 2:0)
Branky: 3. a 55. Maroszová, 21. a 30. Häggová, 31. a 33. Seevaldová, 7. M. Šponiarová, 25. Kubečková, 53. Halfarová - 5. a 28. Mlejnková, 15. Šešulková, 25. Bačová.

Chodov - Tatran Střešovice 6:2 (0:1, 4:0, 2:1)
Branky: 22. Belicová, 30. Havlíčková, 32. Hýsková, 32. Vachovcová, 50. Hanzlíková, 53. Jůzová - 9. Faltusová, 59. Prontekerová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články