Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Boleslav vede superligu, Chodov uštědřil Střešovicím zřídka vídaný debakl 17:5

Praha – Florbalisté Mladé Boleslavi vyhráli na hřišti Bulldogs Brno 7:3 a dostali se do čela tabulky o tři body před Vítkovice. Dobře dopadlo 7. kolo superligy i pro hráče Chodova. Oslavy pětadvacátého výročí založení tamního florbalového klubu si fanoušci snad nemohli lépe představit. Tatranu Střešovice, tedy svému pražskému rivalovi, připravili nejtěžší porážku v historii. Konečný stav 17:5 hovoří jasnou řečí. Deset bodů za šest branek a čtyři asistence si připsal útočník Patrik Dóža.

Čtyřmi body za dvě branky a dvě asistence se podílel na vítězství Mladé Boleslavi Jiří Curney, dvě trefy a jednu přihrávku zaznamenal Jan Natov. Středočeši od stavu 4:3 dali poslední tři góly při power play soupeře do prázdné branky.

"V zápase byli hodně vidět oba brankáři, protože si oba týmy vypracovaly velké množství gólových příležitostí. Jsem rád, že jsme si zkušeně pohlídali soupeřovu power play a zápas jsme tak zaslouženě vyhráli," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera a pochválil svého svěřence Lukáše Bauera i brněnského brankáře Filipa Kuhna.

Totální kanonáda Chodova

"Tohle člověk zažije možná jednou za život a je super, že to bylo právě dnes," řekl trenér David Podhráský. Jeho tým oplatil Střešovicím prohru 5:6 po samostatných nájezdech z osmifinálové skupiny Poháru České Pojišťovny a dnes nachystal soupeři velmi hořký večer.

Chodov před 468 diváky vyhrál první třetinu 6:0 a Tatran se poprvé trefil až ve 34. minutě za stavu 0:11. "Těžko se mi může někdo divit, že jsem po některých zápasech vytočený, když vím, jaký v týmu dřímá potenciál," pokračoval lodivod mistrovského celku.

Hráči domácích se postarali o nejvyšší výhru této sezony extraligy a posunuli se před Tatran na třetí místo tabulky. "Za dnešek patří všem hráčům velký dík a obrovský palec nahoru patří i divákům. Teď si to užijeme a v úterý zpět do práce," zakončil Podhráský.

Je nám líto, video expirovalo.
Chodov sestřelil Střešovice a důstojně oslavil 25 let existence

Dosud nejvyšší prohrou Střešovic byl výsledek 1:8 z dubna 2010, kdy v úvodním finále play-off podlehly Vítkovicím. Následně si ale tým spravil chuť ziskem titulu. Čtyřikrát Tatran prohrál o šest gólů a dvakrát to bylo také s Chodovem. "Blahopřejeme domácím k exhibici. Za celý tým se omlouvám všem tatranským fanouškům," prohlásil kouč hostí Luděk Beneš.

Pražská Sparta čekala na první výhru v sezoně do šestého zápasu a po výhře nad Libercem (12:6) z minulého týdne se radovala podruhé za sebou na hřišti FBC Ostrava. Na vítězství 11:4 se podílel třemi brankami a jednou asistencí Milan Bína. Jedenácté Kladno vyhrálo v souboji nováčků na hřišti posledního Liberce 6:4.

Otrokovice vyhrály v Praze nad FbŠ Bohemians 9:8 v prodloužení díky trefě Lukáše Petříka v čase 61:44. Autor rozhodujícího gólu si tak vylepšil bilanci v zápase na dvě branky a stejný počet asistencí.

Čtyřgólová série sedmnáctiletého Pakosty z Pardubic

Nečekaně dramatickou přestřelku nabídl duel mezi devátými Pardubicemi a favoritem zápasu z Vítkovic. Pardubickým hrdinou se stal teprve sedmnáctiletý útočník Přemek Pakosta, který se trefil čtyřikrát a výrazně tak pomohl Východočechům k domácímu vítězství 6:5.  

Sokol vyhrál potřetí za sebou a posunul se z devátého na sedmé místo. Ostravané prohráli podruhé v sezoně, poprvé vyšli úplně naprázdno a na vedoucí Mladou Boleslav ztrácejí tři body. Vítkovice prohrávaly od 47. minuty už 2:6 a marně se snažily v závěru o obrat.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubičtí florbalisté zdolali Vítkovice těsně 6:5

"I takové zápasy jsou potřeba. Letos se to, doufám, stalo poprvé a naposledy. Deset minut nestačí na zápas. Neúspěch formuje charakter lépe," řekl trenér Vítkovic Pavel Brus. Pardubice si naopak před 640 diváky vychutnávaly prodloužení úspěšné série. "Musím tým opět pochválit za to, že bojoval ze všech sil a chtěl tento zápas vyhrát více," prohlásil kouč Sokola Milan Koubek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články