Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Boleslav je po další výhře v superfinále, k tomu mají blízko i Střešovice

Vítkovice – Prvním účastníkem superfinále florbalové extraligy se stali hráči Mladé Boleslavi. Ti zdolali ve čtvrtém semifinále Bulldogs Brno na jejich půdě 6:5 po nájezdech a celou sérii ovládli 4:0. Blízko závěrečného duelu v O2 aréně jsou i Střešovice, které vyhrály na hřišti mistrovských Vítkovic 5:4 rovněž po samostatných nájezdech a vedou 3:1 na zápasy.

Slavící florbalisté Tatranu Střešovice
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Bulldogs si proti vítězi základní části vynutili prodloužení, přestože prohrávali v utkání 1:3 i 3:5, ale i potřetí v sérii v nastavení podlehli. Stejně jako v sobotu rozhodl v rozstřelu Petr Novotný.

"Každý zápas s Brnem byl těžší a těžší. Dneska jsme si utkání zkomplikovali zbytečnými chybami ve třetí třetině a soupeř se dokázal díky obrovskému nasazení vrátit do zápasu. Naštěstí jsme v brance měli 'Dominika' Rytycha, který nám vychytal vítězství v nájezdech," řekl trenér Mladé Boleslavi Zahalka.

Série podle něj nebyla přes postup ve čtyřech zápasech snadná. "Brno bylo opravdu nepříjemným soupeřem a věřím, že kdyby hrálo s Vítkovicemi, postoupilo by do finále. My máme v play-off osm zápasů a osm vítězství a O2 arena na nás čeká s posledním devátým zápasem," vzhlížel Zahalka k vyvrcholení sezony v sobotu 18. dubna.

Kouč Bulldogs Jan Kadlec si cenil toho, že se jeho svěřenci nevzdali. "Utkání se pro nás nevyvíjelo výsledkově příliš dobře, ale hráči ukázali srdce a své schopnosti. Aleš Jakůbek trefil tyčku, Petr Novotný dal gól, i vzhledem k průběhu všech utkání téhle série je pro nás vyřazení obrovsky kruté, ale sluší se nakonec uznat kvality soupeře a pogratulovat mu k postupu," uvedl Kadlec.

Vítkovice vedly už 2:0 a 4:2, ale Tatran v 57. minutě v power play díky tečované střele Martina Richtra snížil a za 47 sekund z dorážky Milan Fridrich vyrovnal. Nájezdy ovládl střešovický gólman Michal Rebro, který vychytal všech pět pokusů soupeře. Jako jediný se trefil ve čtvrté sérii za Pražany Marek Vávra.

"Týmu patří velká pochvala za závěr třetí třetiny a prodloužení. Doufám, že v Praze soupeře dorazíme," řekl trenér Střešovic Jiří Jakoubek. "Dnes vyhrál šťastnější tým," uvedl jeho protějšek Michal Deus.

Výsledky 4. zápasů semifinále play-off extraligy florbalistů

1. SC Vítkovice - Tatran Střešovice 4:5 po sam. nájezdech (2:1, 1:1, 1:2 - 0:0)

Branky: 7. a 25. Šebesta, 15. Žydel, 46 Delong - 18. Řehoř, 25. Gruber, 57. Richter, 58. Fridrich, rozhodující sam. nájezd M. Vávra. Stav série: 1:3.

Bulldogs Brno - Mladá Boleslav 5:6 po sam. nájezdech (1:0, 1:3, 3:2 - 0:0)

Branky: 18. Jakůbek, 39. M. Koutný, 43. Ondráček, 51. V. Hrubý, 55. P. Kadlec - 24. a rozhodující sam. nájezd Novotný, 30. T. Kadlec, 31. Tadeáš Chroust, 44. Curney, 48. Jelínek. Konečný stav série: 0:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články