Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Boj o superfinále začíná. Boleslav hraje s Vítkovicemi

Praha - Duelem florbalistů Mladé Boleslavi s Vítkovicemi startuje v superlize boj o účast o páté superfinále v pražské O2 areně. Druhá série mezi vítězem základní části Chodovem a Brnem začne v neděli. Vítězové soubojů na čtyři vítězné duely se mohou těšit na vrchol sezony před více než deseti tisíci diváky v neděli 17. dubna. Přímý přenos víkendových zápasů vysílá ČT sport a náš web, sobotní začíná ve 13:00, nedělní ve 12:30.

Slavící florbalisté Vítkovic
zdroj: ČT sport

Mladá Boleslav loni při premiérové finálové účasti v boji o titul podlehla Tatranu Střešovice 6:7 po samostatných nájezdech. Ambiciózní klub si chce účast ve finále zopakovat a konečně dosáhnout na titul. "Motivace hrát finále je sama o sobě dost velká a samozřejmě, když je to navíc v O2 areně, kde může přijít přes deset tisíc lidí, tak je možná ještě o trošku větší. I když jsem superfinále nehrál, tak jsem se byl vždycky podívat," řekl útočník Jiří Curney oficiálním stránkám Českého florbalu.

Vítkovice hrály v prestižním souboji na jediný zápas třikrát a z toho dvakrát uspěly. "Pro nás je motivace titul, který chceme přivézt zpět do Ostravy. Nyní nás čeká další těžká série, do které jdeme s cílem vyhrát," uvedl útočník Lukáš Hájek. Vítkovice získaly v dosavadních 22 ročnících zlato šestkrát a jako jediné dokázaly vedle Tatranu Střešovice domácí soutěž ovládnout.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na zápas Mladá Boleslav - Vítkovice

Chodov se dostal do superfinále v roce 2013 a podlehl Vítkovicím. Nyní mu stojí v cestě Brno. "My budeme tak hladoví a plni motivace postoupit, že to Brno musí cítit v každém souboji. Budeme jak psi. Motivace je neuvěřitelná. Přesně víme, co musíme pro úspěch udělat," prohlásil střelec Tom Ondrušek, pro něhož bude stejně jako pro současné spoluhráče Michala Kotlase a Martina Koutného jako bývalé hráče Bulldogs série ještě pikantnější.

Brno ještě nikdy finále nejvyšší soutěže nehrálo a letos nechce šanci promarnit. "Od semifinále očekáváme především kvalitní florbal, abychom si spravili chuť po čtvrtfinále s Bohemkou. Motivace porazit Chodov je určitě obrovská. Buldoci ještě možnost zahrát si superfinále neměli a letos jsme opravdu ve formě a máme dostatečně kvalitní tým, aby se to mohlo konečně podařit," prohlásil útočník Radek Krajcigr.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články