Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Beneš řádil na tenisovém kurtu. Florbalisté Střešovic přestříleli Bohemians

Prestižní pražské derby pod širým nebem vyhráli na centrálním kurtu tenisového dvorce na Štvanici florbalisté Tatranu Střešovice nad domácími FBŠ Bohemians 7:4. Triumf hostujícího celku režíroval ve druhém kole nejvyšší soutěže čtyřmi body reprezentační útočník Marek Beneš. 

Je nám líto, video expirovalo.
Střešovice se rozstřílely proti Bohemians

Bohemians proto v hlavním programu Open Air na výhru stále čekají. Před dvěma roky se duel s Chodovem nedohrál za stavu 2:5 kvůli nepřízni počasí. Loni nastoupili opět proti Chodovu a prohráli 2:4.

I letos pořadatelům počasí přálo a v úvodním dějství sledovalo 920 příznivců šestibrankovou kanonádu, ve druhém se stav 3:3 nezměnil a pak rozhodl hattrickem Beneš.

Po 113 vteřinách třetí části nejprve zakončil přesnou kombinaci u levé tyče, v 53. minutě překonal gólmana Michala Kotoučka ranou z hranice brankoviště a za tři minuty proměnil trestné střílení, čímž upravil na 6:3. Za Tatran se trefil ještě Mikuláš Komárek a výsledek zkorigoval Adam Růžek.

"První utkání sezony bylo z naší strany nervózní. Bohužel, pokud nedáme přes čtyřicet minut gól, vyhrává se těžko. Věřím, že se budeme zlepšovat. Děkuji divákům, pořadatelům a soupeři. Věřím, že jsme si Open Air všichni užili," řekl manažer Bohemians Jakub Štěpánek.

"Jsme rádi, že jsme zvládli důležitou třetí třetinu. Zápas se od druhé třetiny nesl v nervóznějším duchu. Do dalších utkání musíme zapracovat na větší kvalitě celé hry. Tři body jsou pro nás extrémně důležité," prohlásil kouč Tatranu Milan Fridrich.

Šesti body za čtyři góly a dvě asistence zazářil v dresu Chodova útočník Tom Ondrušek a pomohl k vítězství 12:2 na hřišti Bulldogs Brno. "Domácí hráli aktivně, ale s mladickou nerozvážností, čehož jsme po celý zápas poměrně dobře využívali. Proto skóre vystoupalo až na 10:0. Ve třetí třetině jsme trošku polevili, což je škoda," uvedl trenér Chodova David Podhráský.

České Lípě nepomohl hattrick posily z Mladé Boleslavi Radka Krajcigra a prohrála v Liberci 5:6. Úřadující vicemistr Vítkovice zvítězily ve Znojmě 6:5 až po samostatných nájezdech.

Tipsport superliga florbalistů - 2. kolo:

FbŠ Bohemians - Tatran Střešovice 4:7 (3:3, 0:0, 1:4)
Branky:
3. Juha, 14. Krebner, 17. Kieler, 60. Růžek - 42., 53. a 56. z tr. střílení Marek Beneš, 7. a 19. Langer, 11. Jakub Kolísko, 59. Komárek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články