Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Žokej Minařík leží po těžkém pádu v umělém spánku, hospitalizován je v Německu

Velmi těžká zpráva pro dostihový sport. Žokej Filip Minařík měl začátkem července v Mannheimu těžký pád, po kterém je už tři týdny v umělém spánku. Český rekordman v počtu vyhraných dostihů si poranil hlavu a zlomil nohu. V současnosti je hospitalizován na specializované klinice v Hannoveru.

Minaříkovi přátelé zahájili sbírku na pokrytí nákladů na jeho léčbu. "Filip je teď v nejlepších rukou. Institut je na podobné případy zařízen, navíc máme v Hannoveru naštěstí část rodiny. To mi výrazně ulehčuje situaci a také péči o dceru Finju," citoval server Jezdci.cz prohlášení Minaříkovy manželky Katji.

"Všichni dělají maximum, Filip teď potřebuje čas na rekonvalescenci. Nemá smysl dávat žádné prognózy. Každý, kdo se někdy setkal s problematikou traumat hlavy a pacientů v umělém spánku, ví, že se situace může měnit. Filip je velký bojovník. Všichni teď musíme být trpěliví a dát mu čas," uvedla žena pětačtyřicetiletého žokeje.

K finanční podpoře zraněného Minaříka vyzval i hvězdný Frankie Dettori, který v sobotu vyhrál v Ascotu posedmé dostih King George VI and Queen Elizabeth Stakes, čímž vyrovnal legendu Lestera Piggotta.

Na serveru Gofundme se dosud vybralo téměř 70 tisíc eur. Cílem je částka 100 tisíc eur (2,6 milionu korun). 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články