Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Žokej Kousek s Ange Guardianem vyhráli druhou kvalifikaci na Velkou pardubickou

Pestrý program probíhal na dostihovém závodišti v Pardubicích. V hlavním dostihu prožil vítěznou kvalifikaci na Velkou pardubickou Ange Guardian trenéra Josefa Váni v sedle s Jiřím Kouskem. Dvanáctiletý kůň ovládl kvalifikaci už popáté a vyrovnal rekordního Trezora. V pátek proběhly Pardubické rovinové dostihy, hlavní dostih vyhrál Night Moon v sedle s Janem Faltejskem.

Druhý skončil v dostihu na 5800 metrů další svěřenec legendárního Váni Sottovento, jenž v cílové rovince dotahoval ztrátu, ale marně.

"Koník byl super nachystaný. Mně po pětiměsíční pauze trochu chyběla kondice, ale on je zkušený a dohnal to za mě. S ním je perfektní svezeníčko. Je to hodný koník, dělá, co od něj chceme," řekl Kousek.

Dvanáctiletého Ange Guardiana pochválil za to, že ustál tlak od tréninkového kolegy Sottoventa s Janem Kratochvílem. "Zatápěl nám ke konci hodně, v posledních padesáti metrech jsem myslel, že budeme poraženi," přiznal Kousek.

Ve Velké pardubické je nejlepším výsledkem vítěze druhé místo, dvakrát byl pátý a jednou šestý. Sottovento nakonec prohrál o půl délky. Třetímu Lombarghinimu již chybělo sedmnáct délek.

Kvalifikační podmínky na pardubickém závodišti splnilo osm koní z devíti na startu, nedokončil jen Borderland. Celkově má právo účasti v letošním 130. ročníku již 20 koní. Třetí kvalifikace se poběží 8. srpna, čtvrtá o tři týdny později. Velká pardubická by se měla konat 11. října.

Dostihový mítink v Pardubicích:

Druhá kvalifikace na Velkou pardubickou (5800 metrů, pětiletí a starší koně, dotace 200 000 korun):
1. Ange Guardian (ž. Kousek, tr. J. Váňa st., Stáj Anděl strážný), 2. Sottovento, 3. Lombargini. Čas: 7:40,65. Výrok: jistě krk - 17 - 12.

Další dostihy:
I. Dajuka (ž. Matuský) - Rideri Cross - Rozina.
II. La Coral (ž. Novák) - Youko - Popinjay.
III. Medic (Složil ml.) - Chrystal Cross - Tiara Man.
IV. Imphal (ž. Myška) - Decorus - Marcus Aurelius.
V. Anaking (ž. Faltejsek) - Green Rocks - Skins Rock.
VII. New Finch (Složil ml.) - Sacamiro - Gontchar.
VIII. Mediciman (Čmiel) - Tellur - Lantana Lady.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články