Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Žokej Zatloukal si připsal ve Velké Chuchli vítězný double

Dostihová sezona pokračovala na závodišti v pražské Velké Chuchli. Na programu byla 99. Velká jarní cena. První závod Klasické trojkoruny ovládl favorizovaný hřebec Rate s žokejem Milanem Zatloukalem, který vyhrál i Velkou květnovou cenu s hnědákem Black Canyon.

Dostihy
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Rate startoval s jedničkou u bariéry a držel se v závěsu za vedoucí dvojící Eternity a Magic Baron. Při náběhu do cílové rovinky dostihu na 1600 metrů zástupce stáje Pegas vyrazil, chvilku se s ním držela Eternity, ale Rate uspěl.

"Měl jsem krásnou pozici a čekal jsem. Eternity se s ním chytla, ale Rate pak odešel, to je přesně jeho. Bylo to dobrý," řekl Zatloukal, který dostal za nadměrné použití bičíku pokutu 7500 korun. Velkou jarní cenu vyhrál potřetí v kariéře a poprvé po osmi letech.

Je nám líto, video expirovalo.
Velkou jarní cenu si podmanil Rate s žokejem Zatloukalem

Eternity skončila třetí. Na druhé místo dovedl žokej Radek Koplík klisnu Zariyannku, která byla většinu dostihu na chvostu třináctičlenného pole.

Rate navázal na výhru v Memoriálu profesora Václava Michala ze začátku června. Bude tak jedním z favoritů jubilejního 100. Českého derby, které se po opožděném startu sezony kvůli koronaviru poběží až 6. září.

Zatloukal také vyhrál lehce Velkou květnovou cenu s hnědákem Black Canyon. "Je to dobrý kůň. Nechal jsem ho jet, jak to potřebuje. Ideální dostih," uvedl žokej a z triumfů ve dvou hlavních dostizích dne měl radost. "Super den!"

Druhý doběhl ve Velké květnové ceně další zástupce stáje Pegas Sagar. Favorit dostihu Torque Power skončil předposlední.

Dostihový mítink v Praze-Velké Chuchli:

Velká jarní cena, rovinový dostih (1600 m, tříletí hřebci a klisny, dotace 600 000 korun): 1. Rate (ž. Zatloukal, tr. Olehla, stáj DS Pegas), 2. Zariyannka, 3. Eternity. Čas: 1:35,53. Výrok: jistě 1 3/4 - 1 1/2 - 1.

Velká květnová cena, rovinový dostih (1600 m, čtyřletí a starší koně, dotace 150 000 korun): 1. Black Canyon (ž. Zatloukal, tr. Olehla, stáj DS Pegas), 2. Sagar, 3. Mr Right. Čas: 1:35,75. Výrok: lehce 4 - krk - krk.

Další dostihy:
I. Agneska (ž. Liška) - Orlene - Na Josefa,
II. Rabbit Bated (Laubeová) - Nachtswaermer - Taell,
III. Sterli (Hrouda) - Orleano - Avignon,
IV. Royal Town (ž. Koplík) - Cape Freedom - Betting Tip,
VII. Night Sky (Ferhanov) - Bonanza Gold - Dark Alighieri,
VIII. Rusel (ž. Rája) - Fly Amico - Swinging Thomas.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články