Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Závěrečnou kvalifikaci na Velkou pardubickou ovládl Sottovento s Odložilem

Vítězem závěrečné čtvrté kvalifikace na Velkou pardubickou se stala Sottovento s Janem Odložilem. Favorizovaný Ange Guardian při útoku na rekordní šesté vítězství dostih nedokončil. Přímý přenos sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz.

Tzigane du Berlais s Janem Faltejskem
zdroj: zavodistepardubice.cz

Svěřenec trenéra Josefa Váni Sottovento zvítězil jistě před Vandualem, jenž velkou část dostihu odvodil. Vyrovnaný souboj o třetí místo vyhrál už s velkým odstupem Talent.

"Bylo to super svezení. Koník byl perfektně připravený, jen jsem se vezl," řekl pro Českou televizi Odložil. V sedle osmiletého valacha Sottoventa byl poprvé, protože obvyklejší partneři Jan Kratochvíl i Josef Bartoš jsou momentálně zranění.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěrečnou kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál Sottovento

Odložila nezneklidnil ani atak Vanduala v cílové rovince. "Myslím, že jsem to měl ještě pod kontrolou. Nešli jsme úplně nadoraz, myslím, že tam v něm ještě něco bylo," uvedl.

Ange Guardian proměnil od června 2018 ve vítězství všech pět startů v kvalifikačních dostizích a dotáhl se na dosavadního rekordmana Trezora. Dnes ale po špatném došlápnutí v závěru dostihu musel dvanáctiletého valacha žokej Jiří Kousek zadržet.

Velká pardubická se poběží 11. října.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články