Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

V první kvalifikaci na Velkou pardubickou zvítězil Godfrey v sedle s Vyhnálkem

První ze čtyř kvalifikací na 134. Velkou pardubickou vyhrál po napínavém finiši Godfrey s Danielem Vyhnálkem. Na druhém místě skončil loňský kvalifikační vítěz Chelmsford s žokejem Janem Kratochvílem a bronz získal Star s žokejem Ondřejem Velkem. 

Je nám líto, video expirovalo.
První kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál Godfrey

"Šli jsme se kvalifikovat. Hlavní cíl je Velké pardubická, to si dobře uvědomujeme. Snad jsme si loni smůlu na Taxisu vybrali. Nyní půjde Godfrey ještě jeden přípravný dostih. Zda to bude znovu kvalifikace, to se ještě budeme rozhodovat," uvedl majitel vítězného koně Jiří Trávníček v tiskové zprávě Dostihového spolku.

Na startu hlavního dostihu, Ceny města Pardubic, se postavilo patnáct koní včetně dvou bývalých vítězů Talenta a Mr. Spexe. Z pětice nejlepších z loňského ročníku chyběl pouze první Sacamiro.

Představil se ale šampion z roku 2022 Mr. Spex a do cíle doběhl na chvostu patnáctičlenného pole. Úspěšné absolvování trati a bez propastné ztráty na vítěze znamená pro všechny aktéry zároveň zajištění nároku na start ve Velké pardubické. Sacamiro jako obhájce má účast zajištěnou automaticky.

V závěrečné rovince těsným finišem zvítězil během závodu nenápadný Godfrey před Chelmsfordem, kteří byli úspěšní už v loňské kvalifikaci a letos si pouze prohodili pořadí. Na třetím místě skončil Star, kterému se nepovedl poslední skok. 

"Byl jsem pořád někde vzadu, chvíli jsem si dohnal špičku a pak jsem se zase propadl. Nechal jsem ho odpočívat a on má vždycky dobrý konec," komentoval výkon prvního Godfreye Daniel Vyhnálek. "V plánu bylo zůstat někde mezi koňmi, ale já to na pocit nechávám na něm, když chce, tak ať tam je, když ne, tak ho nechám odpočívat," dodal.

"Chelmsford ukázal super dostih, super třídu. Ale ani nejsem zklamaný, protože se vracel po roce na dráhu a předvedl, že je to kůň, který do kvalifikací patří. Měl jsem z něj parádní pocit, že když zůstane velký, tak má co dělat ve Velký, což je o něco dál. Dnes ukázal, že finiš má," řekl po druhém místu Jan Kratochvíl.

Dostihový mítink v Pardubicích:

První kvalifikace na Velkou pardubickou – Velká cena města Pardubic (steeplechase crosscountry, 5800 m, pětiletí a starší koně, dotace 500 000 Kč): 1. Godfrey (jezdec Vyhnálek, stáj DS Pegas, trenér Török), 2. Chelmsford, 3. Star. Čas: 7:39,50. Výrok: boj krátká hlava – 2 – 1 1/4.

Další dostihy:

I. New Friend (ž. Faltejsek) – Perry Owens – Double Luck,

II. Dumon Roclay (Novák) – Ironika – Medi Jape,

III. Dalibor (ž. Myška) – George Of Beaumont – Averton,

IV. Nordstrand (ž. Bartoš) – Kmotr – Fort Ryan,

V. Hibernian (ž. Novák) – Mr Zuru – Boule De Neige,

VII. Angkor Wat (ž. Odložil) – Jacobellis – King Heart,

VIII. Sunset (ž. Foret) – Jasmine For Joy – Princess Valentine.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články