Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Čtvrtou kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál Kaiserwalzer díky povedenému finiši

Kvalifikace na 131. ročník Velké pardubické pokračovala čtvrtou částí. Nakonec se radoval slovenský kůň Kaiserwalzer s žokejem Lukášem Matuským, když v cílové rovince předběhl hlavního favorita Theophilose s žokejem Josefem Bartošem. Třetí byl Mahe King s Ondřejem Velekem.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtvrtou kvalifikaci na Velkou pardubickou ovládl Kaiserwalzer

"Snažil jsem se mu vyhovět, aby ho dostih bavil. Bylo to rozjeté v tréninkovém tempu, Pepča (Bartoš) to super vedl a v koncovce prokázal nejlepší finiš," řekl Matuský v České televizi. Slovák Matuský by měl ve Velké pardubické sedlat Hegnuse, s kterým loni slavný dostih vyhrál. 

Jedenáctiletý Theophilos absolvoval letos kvalifikaci podruhé. V té první v květnu doběhl mezi čtrnácti soupeři pátý. V menším poli se s ním Bartoš krátce po startu posunul do čela.

"Nechtěl jsem riskovat, že někde zůstaneme. Jel na osmdesát procent a všechno bylo v pohodě. Není až takový bojovník ve finiši, zvlášť když nejsou ještě plné tribuny. Ale až to uslyší, tak pojede," věří Bartoš.

Podmínky pro start ve 131. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou splnilo třicet koní. Dostih i s upraveným Taxisovým příkopem, který letos prošel rekonstrukcí, se uskuteční tradičně druhou říjnovou neděli - letos 10. října.

Dostihový mítink v Pardubicích:

Čtvrtá kvalifikace na Velkou pardubickou (5800 m, pětiletí a starší koně; dotace 200.000 Kč): 1. Kaiserwalzer (ž. Matuský, tr. Brečka, stáj DS Millennium), 2. Theophilos, 3. Mahe King. Čas: 7:37,84. Výrok: jistě 2 - 3 1/2 - daleko.

Další dostihy: I. Giorgione (ž. Bartoš) - Jacqueline - Ragtime, II. No Time To Lose (ž. Velek) - Medic - Chrystal Cross, III. Chelmsford (ž. Bartoš) - Player - Zataro, IV. Sacamiro (ž. Odložil) - Del Rey - Apple's Kamikaze, VI. Kornelia (Kocman) - Godfrey - Christiano, VII. Bob Heart (ž. Kratochvíl) - Charismatic - Mizuri, VIII. Maková Panenka (ž. Odložil) - Yahk - Argano.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články