Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Velkou pardubickou poběží jen 18 koní. Vandual musel před startem ukončit kariéru

Na startovní pole 131. ročníku Velké pardubické se nakonec postaví jen 18 koní. Slovenský valach Vandual kvůli zdravotním problémům v neděli nepoběží. Ve 13 letech měl být s obhájcem prvenství Hegnusem nejstarším účastníkem slavného překážkového dostihu. Odhalená artróza jej však připraví nejen o šanci obhajovat v Pardubicích loňské třetí místo, ale ukončila mu i kariéru.

Je nám líto, video expirovalo.
Před Velkou pardubickou

"V pondělí stál ve svém boxe na třech nohách. Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Vyšetření na veterinární klinice ve Vídni odhalilo artrózu. Po konzultaci s majitelem už padlo rozhodnutí zrušit naplánovaný start a zároveň i ukončit celou jeho kariéru," řekl trenér Marián Štangel deníku Šport.

Vandual startoval ve Velké pardubické třikrát, před loňským třetím místem byl dvakrát osmý. V neděli měl být v jeho sedle francouzský žokej Romain Julliot. "Vandual minulé úterý absolvoval vynikající poslední vážnější práci a byl v super formě. Nejhorší je, že za tři sezony, kdy je u mě, nikdy nekulhal. Absolutně nevysílal signály, že by ho něco trápilo. Musel to být skrytý dlouhodobý postupný proces, stadium je pokročilé," dodal Štangel.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články