Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Velkou cenu Prahy nečekaně opanoval All The Evil

Praha - Svěřenec Františka Holčáka All The Evil nečekaně vyhrál Velkou cenu Prahy na dostihovém závodišti v Chuchli. Slovenský žokej Zdenko Šmida dovedl čtyřletého ryzáka k vítězství ve strhujícím doběhu, při němž první čtyři koně v cíli od sebe dělil vždy jen krk. Na druhém místě se do cíle dostal loňský vítěz Roches Cross před Sweet Ducky a Chardonney Tcheque. Královnou druhého vrcholu odpoledne, Velké ceny Českého turfu, se stala pětiletá klisna Leo Gali, kterou vedl žokej Milan Zatloukal. Za jejími zády si další pozice rozdělili Dorian Crown a vítěz Českého derby Kadyny.

Je nám líto, video expirovalo.
Velká cena Prahy

Velkou cenu Prahy na 1 600 metrů měl papírově vyhrát Pegas, který v minulém startu zesměšnil kvalitní soupeře v Mostu, jenže tentokrát neměl tříletý ryzák pod žokejem Foretem svůj den. Vedoucí muž českého žokejského šampionátu v cílové rovině musel se svým koněm "vycouvat" a boj o vítězství nechal ostatním.

K iniciativě zavelel Jan Rája v sedle Roches Crosse, v nádherném souboji čtyř koní však táhlým finišem triumfoval All The Evil, který před týdnem vyhrál sprinterský test v Bratislavě. "To měl ale jenom jako bonbónek," řekl trenér František Holčák. "Tentokrát jsme si věřili, že by mohl být do třetího místa. Vítězství je nad plán, s takovýmito soupeři má vítězství určitě velkou cenu."

Velkou cenu turfu na 2 400 metrů vyhrála Leo Gali, přestože pomalé tempo dostihu jí ani trochu nevyhovovalo. "Chtěli jsme něco jiného, ale připravili jsme se i na tuhle eventualitu a povedlo se. Leo Gali předvedla, že patří k nejlepším vytrvalcům v našem regionu, tohle vítězství ji ani nestálo tolik sil," konstatoval vítězný trenér Václav Luka.

Jeho svěřenkyně si vítěznou pozici udržela i po protestu realizačního týmu druhého v cíli Dorian Crowna. "Držel jsem si svou stopu, určitě k žádnému tísnění nedošlo," konstatoval žokej Zatloukal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články