Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Velkou cenu Merana vyhrál počtvrté L'Estran s Bartošem v sedle

Svěřenec Josefa Váni mladšího L'Estran vedený žokejem Josefem Bartošem vyhrál jako první kůň v historii počtvrté za sebou Velkou cenu Merana.

Je nám líto, video expirovalo.
L'Estran s Bartošem vyhrál Velkou cenu Merana

V 83. ročníku největšího překážkového dostihu v Itálii devítiletý hnědák zvítězil o dvě a čtvrt délky. Druhý v neděli doběhl First of All, kterého trénuje Pavel Tůma, a třetí byl L'Estranův kolega ze stáje Josefa Aichnera Gangster de Coddes v sedle s Pavlem Složilem mladším.

"Bál jsem se First of Alla až ke konci. Za poslední překážkou jsem byl hodně dlouho vepředu a už neměl motivaci s někým bojovat," řekl žokej Bartoš serveru iSport po dostihu na 5000 metrů o 250 000 eur (6,2 milionu korun). "First of All šel hodně zvenčí, a tak ho L’Estran moc necítil. Bál jsem se, že přilítne, ale kůň naštěstí makal až do konce. Nezadíval se na publikum, vydřel to," dodal Bartoš, který se vrátil k dostihům po těžkém zranění.

V červnu si při pádu právě v Meranu zlomil hrudní obratel a dlouho se zotavoval. "Je to úžasný pocit. Jsem rád, že jsem se vrátil, ale nebylo to jednoduché. Nyní dělám další krok k tomu, abych mohl závodit dál," uvedl trojnásobný vítěz Velké pardubické.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články