Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Velká Chuchle otvírá dostihovou sezonu. Gomba handicap pod dohledem kamer ČT sport

Ve Velké Chuchli začíná dostihová sezona. Vrcholy úvodního závodního dne v Praze budou Gomba handicap a Velká dubnová cena. V dostihovém kalendáři na rok 2023 nechybějí tradiční velké taháky jako České derby a Velká pardubická. Derby je naplánované na 25. června, vrchol domácí překážkové sezony se uskuteční 8. října. Gomba handicap sledujte živě od 15:25 na ČT sport a ČT sport Plus.

zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Na úvod se na chuchelském závodišti představí v osmi dostizích takřka 90 koní a třicet jezdců. Sprinterský Gomba handicap na 1200 metrů bývá sázkařskou loterií, protože v něm koně nesou různé zatížení podle předchozí výkonnosti.

Mírným favoritem letošního ročníku je čtyřletý tmavý hnědák Caucasian. Loni se postupně zlepšoval a na konci října s přehledem ovládl mosteckou Českomoravskou cenu.

Velká dubnová cena se poběží na 1800 metrů a přítomnost kvalitních tempařů Pace Mana a Odsonnea slibuje svižný průběh. Na startu bude také trojice špičkových klisen v čele se Shabanou, která loni vyhrála pět dostihů včetně slovenských Jarní ceny klisen a Oaksu.

Připomeňte si Gomba handicap z roku 2022:

Je nám líto, video expirovalo.
Gomba handicap zahájil letošní dostihovou sezonu

Do sezony vstoupí také příslušníci klasického ročníku, tedy tříletí koně chystající se mimo jiné na České derby. Do tří dostihů nižších kategorií je jich nahlášeno celkem čtyřicet, takže sledované budou v pátek i rámcové dostihy. Doprovodný program se ponese ve Velké Chuchli ve velikonočním duchu. První dostih odstartuje ve 14:00, areál se otevře o dvě hodiny dříve.

Blíží se také zahájení překážkové sezony. První dostihový mítink v Pardubicích je naplánovaný na 16. dubna. Budou v něm na programu rovinové dostihy i závody přes proutěné překážky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články