Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělská basketbalová liga 2024/2025

Ve dvaceti na Velké pardubické. Neprašová kvituje, že pojede s "dámským koníčkem", ale lituje olova navíc

Z nuly na sto. Lenka Neprašová se v dvaceti letech dostala mezi elitu. Už ví, jaké je to závodit ve Francii nebo Itálii, teď ji čeká český vrchol – Velká pardubická. Cíl má s Her Himem zřejmý – dokončit společně ve zdraví. Přímý přenos vysílá od 11:00 ČT sport a ČT sport Plus.

Lenka Neprašová pojede Velkou pardubickou
zdroj: ČT

"Sama jsem z toho překvapená, ale určitě velká zásluha je rodiny Faltejsků, hlavně Jana Faltejska, díky kterému jsem se vyhoupla neuvěřitelně rychle jak v Itálii, tak v Čechách. Bez toho bych tady určitě nestála," řekla v předvečer svého největšího dostihu na českém území.

Mimochodem šestinásobný vítěz Velké Faltejsek pojede s největším favoritem Godfreyem, a přestože bude jejím soupeřem, nešetří radami.

Neprašová začínala u parkurových koní, jezdí roviny, všestrannost ji zdobí, ale časem našla svou favorizovanou libůstku. "Táhlo mě to k Váňům, začala jsem tam chodit a chytlo mě to," nastínila.

V sedle Her Hima byla dvakrát v kvalifikaci a pojede s ním i v den D. "Myslím, že lepšího koně takhle na první strat jsem si přát nemohla. Je to spolehlivý dámský koníček a já se na něj hrozně těším," prohlásila v rozhovoru pro ČT.

Nesnesitelná lehkost jezdeckého bytí

Je si vědoma určitých limitů. "Mám na míru udělané sedlo, které má v kostře zalito sedm kilo olova, protože vážím 50 kilo a Velká pardubická má na startce 70," přiznala Neprašová.

Chybí cit. "Je to špatná věc, protože jezdci, kteří to mají na sobě, udělají s tím koněm mnohem víc," uvedla.

Bude to jeden z extra sledovaných bodů Velké pardubické. Dokončí Lenka Neprašová jako šestá žena v historii nejslavnější český dostih? Poslední a zatím jedinou ženou, která vyhrála, byla v roce 1937 Lata Brandysová.

Neprašová zůstává při zemi. "Prioritou je dojet do cíle společně zdraví. Kdybychom byli na tabuli, byla bych ráda," uzavřela.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články