Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Váňa opět v sedle Tiumena. Míří nezdolný žokej opět na Pardubickou?

Praha – Po loňské Velké pardubické, kterou po pádu nedokončil, se žokej Josef Váňa rozloučil se svou neobyčejnou jezdeckou kariérou. Teď je ale všechno zase jinak. O víkendu bude závodit v sedle svého Tiumena.

Je nám líto, video expirovalo.
Váňa trénuje s Tiumenem. Pojede Pardubickou?

Váňa se ve svých 61 letech opět dostává do formy. Ráno jezdí po Karlových Varech na kolečkových bruslích, poté se věnuje kolu, pro posílení horní poloviny těla štípe kalačem špalky dřeva. Příprava je třeba, v sobotu totiž chce v sedle třináctiletého Tiumena vyzkoušet pardubické závodiště.

"Já si myslím, že on to tento rok ještě dá," říká Váňa o svém koni. "Spíše jde o mě, jestli vůbec má cenu, abych se tam s těmi mladými kluky někde naháněl. Uvidím, jak se budu cítit po dostihu. Pak se rozhodnu, jestli vůbec budu pokračovat v přípravě, nebo to vzdám."

Může se tedy stát, že se Váňa opět představí na startu Velké pardubické. Přímou kvalifikaci chce stihnout na přelomu srpna a září. Už tuto sobotu ale program ČT sport vysílá od 14:20 přímý přenos II. kvalifikace. Váňa s Tiumenem se představí v jednom z rámcových dostihů pardubického mítinku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články