Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Váňa mladší končí kariéru, bude trénovat. Do jeho stáje hlásí návrat Bartoš

S aktivní kariérou se rozloučil syn legendárního žokeje Josef Váňa mladší. Držitel pěti pátých míst z Velké pardubické se nyní hodlá věnovat trénování. S dostihy v sedle chtěl Váňa junior skončit na vrcholu. "Doufám, že si mě lidé budou pamatovat jako stylového jezdce" prohlásil.

Za čtrnáctiletou kariéru toho stihl dost. Jen Velkou pardubickou nikdy nevyhrál. V roce 2015 se s Rabbitt Wellem po diskvalifikaci Nikase posunuli na čtvrté místo.

Dlouhodobě jeden z nejzkušenějších překážkových žokejů vyhrál dvakrát Gran premio a všechny grupy v Itálii. "Vyhrál jsem na všech třech drahách v Paříži," řekl Váňa. Celkem má na svém kontě 11 rovinových a 322 překážkových triumfů.

Je nám líto, video expirovalo.
Váňa ml. ve 28 letech ukončil žokejskou kariéru

Nyní se bude soustředit na trenéřinu. "Chci se trenérské práci věnovat na sto procent, postupně se zlepšovat a zdokonalovat, abych někdy časem to mohl převzít plně po tátovi a on mohl odejít do zaslouženého důchodu. Chceme jezdit daleko více do Francie, bude to náročnější, proto už ani nechci jezdit," vysvětlil důvody svého rozhodnutí. Pátý skončil i v loňské Velké pardubické.

Do stáje Váňových se naopak vrací Josef Bartoš. Od návratu si slibuje především novou výzvu. "Měl bych jezdit lepší koně," uvedl Bartoš, který by se měl objevovat především v zahraničních dostizích. Sedmatřicetiletý žokej by měl ve Velké pardubické, kterou vyhrál v letech 2006 a 2008, jezdit Theophila.

Váňa mladší už má v tréninku 37 koní patřících do stáje Scuderia Aichner italského majitele. Spolupráce s Bartošem začala úspěšně. V neděli totiž vyhrál s koněm Il Superstite dostih Premio Nardini v Pise.

Zdroj
ČT sport, ČTK, galopp-reporter.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články