Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Karlových Varech utekl Opasan v cílové rovince všem, překážkám vládl Dominik

Hlavní dostih úvodního mítinku sezony na karlovarské dráze vyhrál Opasan. Slovenský kůň v sedle s žokejem Radkem Koplíkem triumfoval v Ceně nadace města Karlovy Vary, která je jednou ze zkoušek na České derby - zvítězil o tři a půl délky před Suprtuplem. Po rovinových dostizích a závodech klusáků přinesla česká dostihová sezona také úvodní steeplechase.

V dvoukilometrovém dostihu se neprosadily favoritky Franceska Bella ani Sterli. Opasan dlouho běžel na chvostu, ale v cílové rovince zrychlil a lehce přešel přes všechny soupeře.

Cenu prezidenta Jockey Clubu pro starší koně ovládla po tuhém boji Tularka s Tomášem Lukáškem. Valach Mormill, nesoucí o tři a půl kilogramu více, s ní prohrál jen o krátkou hlavu. Ani v tomto případě favorit neuspěl, loňský vítěz Velké květnové ceny Cape Freedom doběhl až devátý.

Cenu Žokej Clubu ČR při své překážkové premiéře získal šestiletý Dominik s Janem Faltejskem v sedle. Největší favorit Josef Bartoš se dvakrát snažil o výhru marně. "Chtěl jsem vyhrát, ale děláme to jako přípravu pro Francii, a je vidět, že koním ještě chybí druhý dech," řekl v cíli, kde s Andoinsem skončil třetí.

Je nám líto, video expirovalo.
V Karlových Varech závodila domácí elita

Dostihový mítink v Karlových Varech:

Cena Nadace města Karlovy Vary (rovina, 2000 m, tříletí koně, dotace 100.000 korun): 1. Opasan (ž. Koplík, tr. Chodúr, stáj Bormann), 2. Suprtupl, 3. Spartico. Čas: 2:06,10. Výrok: lehce 3 1/2 - krk - 1.

Cena prezidenta Jockey Clubu ČR (rovina, 1600 m, čtyřletí a starší koně, dotace 90.000 korun): 1. Tularka (ž. Lukášek, tr. Vocásková, stáj Statek Blata Český ráj), 2. Mormill, 3. Big Ben. Čas: 1:37,76. Výrok: tuhý boj kr. hlava - 2 - 2.

Další dostihy:

I. Giannina (ž. Lukášek) - Agneska - Zoriyman,

II. Kubik (ž. Filipová) - Landaron - Dodybud,

V. Donn Clifs (ž. Rája) - Whistledownthewind - Magic Baron,

VI. Dominique (ž. Faltejsek) - Meisho Kongoh - Andoins,

VII. Engele (Kocman) - Godfrey - Annie Reilly,

VIII. Westernerka (Ferhanov) - Night Moon - Orson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články