Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
MS v dráhové cyklistice 2024

V Ceně zimní královny zvítězila Miss of Change

Pardubice ještě před nedělním velkolepým závodem hostily již 43. ročník Ceny zimní královny, který ovládla Miss of Change v sedle se Sabinou Mokrošovou. Rovinový závod na 1500 metrů pro dvouleté klisny vyhrála o tři čtvrtě délky před Anonymou a Odetou, hlavní favoritka Westminster Love skončila v šestičlenném poli až čtvrtá.

Miss of Change se Sabinou Mokrošovou
zdroj: zavodistepardubice.cz autor: Monika Suchánková

Miss of Change nepatřila před závody mezi hlavní favority. S kurzem 11:1 se tak stala překvapivou vítězkou, kdy trať zdolala stylem start–cíl. "Kobylce jsem hodně věřila, byť nebyla vůbec favorizovaná. Strašně mě to potěšilo," hodnotila Mokrošová.

"Důvěru jsem měla z tréninků. Tím, že ji znám, vím, jak se dostih od dostihu posouvá," řekla. "Jediné, z čeho jsme měli strach, že to bude krátké," dodala jezdkyně. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
43. Cena zimní královny s ohlasy

Naopak zklamaný mohl být po závodu Adam Florian, který dojel čtvrtý s Westminster Love, největší favoritkou. 

"Už to nevyšlo, byl to jiný dostih, jiná půda. Startovala podruhé v životě, při debutu vyhrála, teď se bude dál posouvat. Sice byla favorit, ale za mě špatně nešla a poprala se s tím s úctou," komentoval po dostihu.

Jako druhá skončila v závodě Anonyma s žokejem Martinem Laubem a třetí byla Odeta s žokejem Monirem Madihim.

Dva ze čtyř hlavních závodů pardubického odpoledne ovládl Petr Foret. V sedle Dorama vyhrál Křišťálový pohár a s Doramem další dostih přes proutěné překážky Zlatou sponu tříletých. Double díky němu slavila stáj DS Pegas a trenér Dalibor Törok.

Stříbrnou trofej, steeplechase na 4400 metrů pro pětileté a starší koně, vyhrál Nairobi Boy s žokejem Jaroslavem Myškou. Společně vybojovali třetí vítězství za sebou. V neděli se Myška pokusí při 22. startu poprvé uspět ve Velké pardubické, tentokrát s valachem Sexy Lord.

Dostihový mítink v Pardubicích:

Cena zimní královny (rovina, 1500 m, dvouleté klisny, dotace 600 000 Kč): 1. Miss Of Change (jezdec Mokrošová, trenér Nieslanik, stáj MUDr. Eva Nieslaniková), 2. Anonyma, 3. Odeta. Výrok: jistě 3/4  hlava  1 3/4. Čas: 1:32,45.

Křišťálový pohár (proutěné překážky, 3400 m, čtyřletí a starší koně, dotace 300 000 Kč): 1. Rate (Foret, Törok, DS Pegas), 2. Le Gene Bleu, 3. Pomella. Výrok: jistě 1 3/4  daleko  daleko. Čas: 4:06,78.

Stříbrná trofej (steeplechase, 4400 m, pětiletí a starší koně, dotace 300 000 Kč): 1. Nairobi Boy (ž. Myška, Záhorová, Syndikát V3J), 2. Platina, 3. Joli Look. Výrok: jistě 1 1/4  1 1/4  2 1/2. Čas: 5:59,57.

Zlatá spona tříletých (proutěné překážky, 3200 m, dotace 200 000 Kč): 1. Doram (Foret, Törok, DS Pegas), 2. Hidden Girl, 3. Anonymous. Výrok: zadrženě 13  15 – 3. Čas: 3:51,90.

Další dostihy:

II. Decameron (am. Ilík)  Don't Dream  Wilantos,

V. Capitano (ž. Laube)  Le Rozel  Loch Swan,

VII. Victory Icon (ž. Fialová)  Like Magic  Zaukhan,

VIII. Vévoda (ž. Andrésová)  Blondie  Persistencofmemory.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články