Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

V Ceně prezidenta republiky triumfoval obhájce titulu Aztek

Praha - Cenu prezidenta republiky na závěrečném letošním mítinku ve Velké Chuchli vyhrál stejně jako před rokem Aztek s žokejem Jiřím Chaloupkou. Svěřenec Tomáše Váni zvítězil na supervytrvalecké trati 3200 metrů o jeden a půl délky před Always on Sunday.

Rovinový dostih Cena prezidenta republiky
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Žokej Chaloupka si v 95. ročníku připsal už šesté vítězství v tomto tradičním dostihu, čímž se vyrovnal Josefu Šachovi. Víckrát vyhráli Cenu prezidenta jen Karel Havelka a Vlastimil Smolík.

Milionem korun dotovanou Velkou národní steeplechase Josefa Váni ovládl favorizovaný svěřenec patrona dostihu Fafintadenient. K vítězství o čtyři a půl délky ho dovedl žokej Jaroslav Myška, jenž nahradil v sedle Josefa Váňu mladšího, který se zranil v sobotu v Pardubicích.

Je nám líto, video expirovalo.
V Dostihu legend zvítězil Váňa nad Chaloupkou

V rámci doprovodného programu se odehrál Dostih legend, ve kterém se v sedlech chladnokrevných koní představili několikanásobní vítězové Velké pardubické Josef Váňa a Václav Chaloupka. Při losu uspěl Váňa, který si vybral sedmiletého hřebce Magistra, s kterým pak Chaloupku s dvanáctiletým valachem Jointem těsně porazil.

Dostihový mítink v Praze-Velké Chuchli:

Cena prezidenta republiky, rovinový dostih (3200 m, tříletí a starší koně, dotace 240.000 korun): 1. Aztek (ž. Chaloupka, tr. T. Váňa, stáje Dr. Charvát),
2. Always On Sunday, 3. Icar. Výrok: jistě 1 1/2 - 1 - 1/2. Čas: 3:43,05.

Velká národní steeplechase Josefa Váni (4500 m, pětiletí a starší koně, dotace 1 milion korun): 1. Fafintadenient (ž. Myška, tr. Váňa st., stáj Statek Chyše-Váňa), 2. Čáriray, 3. Moss Cloud. Výrok: velmi lehce 4 1/2 - krk - 5. Čas: 5:47,06.
 
Další dosthy:

I. Roches Cross (ž. Faltejsek) - Adiutant - Silverator,
II. A Dee Joe (žk. Florian) - Johannes Kepler - Singapore Spice,
III. Bulpit (Velek) - Bonys - Retemon,
IV. Fur Coat (žk. Hrouda) - Furano - Gualiflyer,
V. Zoraya Luna (Andrésová) - Burning Rules - Bukhari,
VI. Wobull Se Now (žk. Florian) - Hello Hobby - Daryan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články