Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Pardubice se chystají na nabitý sportovní víkend

Pardubice  Ve městě perníku vrcholí přípravy na nejstarší a nejtěžší dostih v kontinentální Evropě – Velkou pardubickou. O vítězství v 6 900 metrů dlouhém závodě bude usilovat i osminásobný vítěz Josef Váňa, a to výjimečně v sobotu. V neděli čeká město další sportovní událost, plochodrážní Zlatá přilba.

Dostihové závodiště v Pardubicích
zdroj: ČT sport

V zákulisí pardubického závodiště se už dokončují poslední úpravy. Brigádníci čistí chodníky a natírají tribuny. Do stájí přijíždějí první koně, celkem jich dorazí 110. "Ty stáje musí být vyčištěný, vydezinfikovaný, musí být pavučiny pryč, vymytý žlaby a umytý napáječky," vysvětluje vedoucí stájí Jiří Bělohlav. Na slavný dostih se připravuje i Česká televize, přímo na dostihovém závodišti už je přenosová technika.

Dostih se poběží kvůli kolizi se Zlatou přilbou výjimečně už v sobotu. Změna termínu ale program nijak neohrozí, závodiště v Pardubicích bude připraveno. Velkou pardubickou by mohlo navštívit víc než třicet tisíc lidí. Místa na tribunu už jsou vyprodána, vstupenek na stání je ale dostatek, jedna stojí 180 korun. "Pro diváky neznamená změna termínu nic. My máme tradiční diváky, nejen z Pardubic. Ani já sama jsem nezaregistrovala, že by se prodalo málo vstupenek," říká ředitelka Dostihového spolku Pardubice Hana Jeníková.

Po doběhnutí Velké pardubické mohou diváci v sobotu navštívit buď mistrovství světa juniorů na ploché dráze, nebo zápas basketbalistů proti Opavě. Ti budou raději hrát v menší hale, je ale blízko k dostihovému závodišti. "Budeme hrát místo v ČEZ aréně tady na Dukle. Přesunuli jsme i čas na 19:30. Snad diváci tyto změny přivítají a dostaví se," doufá generální manažer BK Pardubice Pavel Stara.

Sportovní víkend začíná v Pardubicích už zítra na hokejové extralize a plošinářskou Zlatou stuhou a skončí až v neděli 64. ročníkem Zlaté přilby a finálovým kolem golfového turnaje na Kunětické Hoře. Podle minulých zkušeností by všechny tyto akce mělo navštívit dohromady více než 40 tisíc diváků.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články