Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Nejvýdělečnější kůň historie má jméno Arrogate. Vydělal přes 17 milionů dolarů

Dubaj - Americký hřebec Arrogate zvítězil na Světovém poháru v Dubaji a doběhl si pro odměnu deseti milionů dolarů. Žokej Mike Smith přitom s Arrogatem měl bídný start, po kterém to na vítězství nevypadalo. Stal se tak nejvýdělečnějším koněm historie.

Žokej Mark Smith s Arrogatem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Arrogate zvítězil po drtivém finiši o dvě a čtvrt délky a stal se nejvýdělečnějším koněm dostihové historie. Za necelý rok vydělal svému majiteli 17 084 600 dolarů (přes 427 milionů korun), čímž překonal dosavadní rekord jiného amerického koně California Chrome, který Světový pohár v Dubaji ovládl loni.

Dubajský Světový pohár byl léta nejlépe dotovaným dostihem planety, než ho letos předčil Pegasus World Cup na Floridě, kde se běželo o 12 milionů dolarů. I tento dostih se před dvěma měsíci stal kořistí Arrogatea, který je nejlépe hodnoceným dostihovým koněm současnosti.

"Je to ten nejúžasnější kůň, jakého jsem kdy viděl. Je neuvěřitelný. Nedokážu pochopit, že vyhrál. Mike odvedl skvělou práci, nezpanikařil," komentoval kouč Baffert zdržení svého svěřence ve startovacích boxech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články