Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Minařík je dostihovým králem Německa, k titulu přidal i závodní licenci do Japonska

Hned dvojitou radost prožil Filip Minařík. Český žokej stanul počtvrté v kariéře na německém dostihovém trůnu, když se tentokrát podělil o titul šampiona s Alexanderem Pietschem, kteří shodně dosáhli na 68 výher. Druhým prestižním počinem je udělení závodní licence do Japonska.

O prvenství v šampionátu měli svést souboj na dostihovém mítinku v Dortmundu, ale oba se z něj omluvili kvůli zdravotním potížím. "Samozřejmě je to škoda, že jsme nemohli divákům v Dortmundu nabídnout velké finále. Za poslední týdny a měsíce jsme ze sebe ale vydali všechno a moje rameno už potřebuje pauzu. Možná je to takhle i správně, že se o titulu nerozhodne na často nevyzpytatelné pískové dráze," řekl Minařík.

Dvaačtyřicetiletému pražskému rodákovi, který působí v Německu přes dvacet let, se povedlo titul poprvé obhájit. Poprvé šampionát vyhrál v roce 2005 a pak o šest let později. Dlouho se zdálo, že šampionát ovládne Minařík. Na předposledním letošním mítinku v Neussu se ale mimořádně dařilo Pietschovi, který vyhrál čtyři dostihy, zatímco Minařík uspěl jednou a o náskok přišel.

"Dlouho to pro mě nevypadalo dobře, a že to nakonec vyšlo tak, že se o titul dělíme, je samozřejmě štěstí. Bylo by to fajn, kdyby se rozhodovalo v poslední den, ale sportovně je to určitě více fér takhle. Oba jsme si to za tuhle sezonu zasloužili. A já teď vážně nejsem fit," řekl Pietsch, který už v Neussu jezdil se čtyřmi naštípnutými žebry.

Minaříka nyní čeká nová výzva. V únoru a březnu bude závodit v Japonsku, kde se mu povedlo získat krátkodobou licenci. "Je to pro mě splnění snu. Žádost o licenci už jsem si tam podával několikrát, ale pokaždé mi ji zamítli," řekl.

"Když jsme tam minule byli na Japan Cupu, objevily se náznaky, že bych uspět mohl, a když jsme teď přijeli naposled do Tokia, ukázalo se, že tentokrát jsem s tou žádostí uspěl. A to je pro mě veliká věc," uvedl Minařík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články