Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Box ČR 2024

Klasický dostih Oaks v Karlových Varech vyhrála klisna Fine Anyway

Suverénní výkon předvedla na klasickém dostihu Oaks v Karlových Varech klisna Fine Anyway. Pod vedením žokeje Tomáše Lukáška se vypracovala do rozhodujícího náskoku, který její nejbližší soupeřka Eskadra Zero do cíle už nestáhla. Vítězství si tak připsala tříletá hnědka ze stáje Statek Blata Český ráj.

Dostihy Oaks
zdroj: dostihy.cz

V dostihu se představilo celkem sedm tříletých klisen, z nichž nejrychlejší byla nakonec Fine Anyway startující s číslem 4. Svěřenkyně trenérky Ingrid Janáčkové Koplíkové měla dobrý nástup do dostihu, ale ještě zdařilejší závěr.

Dotírající Eskadru Zero s Adamem Florianem s přehledem odrazila a se spokojeným žokejem Tomáškem se radovali z triumfu. Jako třetí doběhla La Tour Du Bois v sedle s Martinem Srncem.

Dostihový mítink v Karlových Varech:

Oaks (rovinový dostih, 2400 m, tříleté klisny, dotace 550 000 Kč): 1. Fine Anyway (ž. Lukášek, tr. Janáčková Koplíková, stáj Statek Blata Český ráj), 2. Eskadra Zero, 3. La Tour Du Bois. Výrok: velmi lehce 3 1/4 - 12 - 3. Čas: 2:37,33.

Cena Masise (rovinový dostih, 1200 m, dvouletí koně, dotace 150 000 Kč): 1. Lada (ž. Lukášek, tr. Vocásková, stáj DB Logistic). Výrok: boj hlava - 3/4 - 1 3/4.

Lázeňská míle (rovinový dostih, 1600 m, tříletí a starší koně, dotace 100 000 Kč): 1. Discovery Day (ž. Foret, tr. Zobal, stáj Václav Luka), 2. Melandros, 3. Matello. Výrok: jistě 3/4 - 5 - 2 1/4. Čas: 1:41,73.

Další dostihy:

I. Perfect Kordula (ž. Havelková) – Emblet – Fanny,

III. Rabbit Idaho (ž. Šafář) – Shurayk – Old Eagle,

IV. Rabbit Saddex (ž. Šafář) – Rachel – Trip To Deauville,

VII. Miura (am. Luka) – River Dawn – Persea,

VIII. Corsair (ž. Koplík) – Power of Universe – Square Garibaldi.

Zdroj
dostihy.cz, dostihyjc.cz, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články