Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karlovarský Oaks se stal kořistí klisny Giannah v sedle se Šafářem

V Karlových Varech se uskutečnil čtvrtý klasický dostih sezony, tradiční klání klisen Oaks. Na startu závodu s dotací 550 tisíc korun se postavilo jen osm koní. Nejrychleji nakonec trať v délce 2,4 kilometru projela klisna Giannah s žokejem Jaromírem Šafářem. V závěru přesprintovala druhou stájovou klisnu Sparkle Shout. Jedna z favoritek Solemeena doběhla třetí, nedařilo se Devoir Rien.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarský Oaks vyhrála Giannah se Šafářem

Svěřenkyně stáje Nieslanikových Giannah a Sparkle Shout odstartovaly do Oaks nejlépe a po celou dobu závodu se držely na čele. Tempa se držela zejména favoritka Dakota, nestačily naopak Solemeena ani Devoir Rien. 

"Dnes nám běhalo šest koní a čtyřikrát jsme neudělali ani čárku, tak už jsem ten den viděl trochu černě," vyprávěl v cíli trenér Rája, "kluky chválím a moc jim děkuju."

Žokej Jaromír Šafář předvedl v Karlových Varech dobrou formu a byl rád, jak k závodu přistoupili. "Asi rozhodla dobrá taktika, kterou jsme zvolili. Honza Rája mě před dostihem upozornil, že když nebude nikdo fírovat, tak ať odskočím na špici a dělám si to pro sebe. Tak jsem to tak udělal a věděl jsem, že ona se šancí problém nemá," řekl v cíli.

Výsledky dostihů v Karlových Varech

Dostihový mítink v Karlových Varech:

Oaks, rovinový dostih (2400 m, tříleté klisny; dotace 550.000 Kč):

1. Giannah (ž. Šafář, tr. Nieslanik, stáj MUDr. Eva Nieslaniková), 2. Sparkle Shout, 3. Solemeena. Čas: 2:44,06. Výrok: jistě - 1 - 2 1/4.

Lázeňská míle, rovinový dostih (1600 m, tříletí a starší koně, dotace 100.000 Kč)

1. Opinion Maker (ž. Chaloupka, tr. Pejšková, stáj B&P int. - Pejšková), 2. Torque Power, 3. Rabbit Havana. Čas: 1:43,80. Výrok: lehce - 4 - hlava.

Další dostihy:

I. Sir Egerton (ž. Pavlíček) - Tarawera - Forte,

II. Arkhangelsk (Kožomkulov) - Queen of Beaufay - Lena,

III. Whistledownthewind (ž. Šafář) - Kenshibu - Ideal Grace,

IV. Berenika (ž. Havelková) - Sorbet - Decanter,

V. Iris (Buriánková) - Rabbit Garswood - Valmorel,

VIII. Wolverine (am. Mokrošová) - Dark Alighieri - Nowera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články