Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Irský favorit se musel na Evropském poháru žokejů sklonit, hlavní dostih ovládl Troizilet

Irský sprinter Gordon Lord Byron se nedočkal v Praze-Velké Chuchli očekávaného vítězství na Evropském poháru žokejů. Hlavní dostih EJC Leram Million na 1400 metrů s dotací 2,6 milionu korun vyhrál čtyřletý tmavý hnědák Troizilet, který loni doběhl na druhém místě za Ultimate Fightem. Desetiletý irský favorit skončil až pátý. Celkovým vítězem čtvrtého ročníku Evropského poháru se stal Bajuržan Murzabajev z Kazachstánu.

Francouzský žokej Jean-Bernard Eyquem na koni Troizilet
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Gordon Lord Byron se sice na začátku cílové roviny objevil v čele, ale postupně se propadal. Z 15 soupeřů jej porazili čtyři, vedle Troizileta ještě Noble Cliffs, Julio a Borsakov. Na šesté příčce skončil český žokej Václav Janáček v sedle Mr Righta.

Radost v sedle vítězného Troizileta, svěřence Václava Luky, si vychutnal dvaačtyřicetiletý francouzský žokej Jean-Bernard Eyquem. Vyhráli jistě o jednu a půl délky a nadšený Eyquem dokonce odhodil bičík mezi diváky.

"Věřil jsem, že se Troizilet může prosadit, francouzský žokej má perfektní ruce a dnes v dostihu to prokázal. Před dostihem jsem říkal, že v našem případě to bude o průběhu a ten se povedl úplně perfektně," uvedl trenér Luka, jenž připravuje i dnes čtvrtého Borsakova.

Každému žokeji se do hodnocení započítávaly čtyři nejlepší výsledky. Murzabajev nasbíral 30 bodů, Eyquem 18, třetí Němec Andreas Helfenbein 17 stejně jako čtvrtý Janáček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články