Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Favoritem Českého derby bude dosud neporažený Jardin Michelet

Dosud neporažený Jardin Michelet je největším favoritem Českého derby, jehož 103. ročník se uskuteční v Chuchle Areně. Na vítězství a prémii milion korun z celkové dvoumilionové dotace jsou ale i další vážní kandidáti. Na startu největšího rovinového dostihu v Česku určeného pro tříleté koně bude třináct hřebců a dvě klisny. Přímý přenos Českého derby sledujte od 14:35 na ČT sport a ČT sport plus.

Jardin Michelet ve finiši Velké jarní ceny
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Jardin Michelet ze stáje Cardboard vyhrál Velkou jarní cenu, takže by si případným triumfem v Derby zachoval naději na zisk Klasické trojkoruny. V jeho sedle bude stejně jako při Velké jarní ceně čtyřiadvacetiletý Adam Florian. Pro něj to bude třetí start v Českém derby, předloni skončil pátý.

Hlavními soupeři Jardin Micheleta by měli být tři nejlepší z Velké červnové ceny, která je hlavním testem před derby. Vyhrál ji Charpentier, za nímž finišovali Stormy Awaking a Magic Merlin. Poslední jmenovaný bude mít v sedle trojnásobného vítěze Českého derby Jiřího Palíka. Při Memoriálu JUDr. Frankenbergera zaujal Breakmoment, jenž hned svůj druhý start proměnil ve vítězství.

Jezdecké obsazení Českého derby, které se běží na 2400 metrů, bude čistě pánské. Ze zahraničí přicestuje portugalský rodák Ricardo Sousa, jenž dvakrát vyhrál španělský šampionát. Spolufavorita Charpentiera provede dostihem desetinásobný slovenský šampion Jaroslav Línek.

V rámcovém programu budou i tři další dostihy nejvyšší kategorie – Sprinterská cena Galerie Cermak Eisenkraft, Tattersalls Mile a Zlatý pohár společnosti Tipsport.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články