Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Favorit Trezor potvrdil skvělou formu i ve třetí kvalifikaci

Pardubice – Třetí kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál podle očekávání největší favorit Trezor. V cíli byl nejrychlejší i ve své čtvrté kvalifikaci, kterou v životě absolvoval, i když tentokrát jeho triumf nebyl tak jednoznačný jako v květnovém závodě. Do cílové rovinky šel na prvním místě Broker, který nakonec skončil druhý.

Je nám líto, video expirovalo.
Třetí kvalifikace na Velkou pardubickou s ohlasy

Trezorovým partnerem byl žokej Josef Bartoš, který si ho chtěl vyzkoušet před největším závodem sezony. "Musel jsem překlenout míru nervozity – když dostanete takového koně, musí se to povést. Teď jsem úplně klidný a těším se na Velkou. Je to fakt dobrý zvíře," prohlásil šťastný žokej.

Pro vítěze neprobíhal dostih úplně hladce. "Byl tu Brokerův nástup po Angličáku na Havlák. Po suchém příkopu divně šlápnul, trochu jsem ztratil. Na trávě jsem mu řekl 'jdeme hochu' a on šel. On ví, co má dělat, je to profík a já jsem si to jen užíval," popsal Bartoš.

Žokej Josef Váňa s trojnásobným vítězem Velké pardubické Tiumenem dnes po pádu nedokončili na dostihovém mítinku v Pardubicích steeplechase Cross country Peruána. Šedesátiletý slavný jezdec spadl na Anglickém skoku. Váňa měl vyražený dech, ale krátce po dostihu už byl opět v pořádku. Dostih s přehledem o tři délky vyhrála loňská vítězka Velké pardubické Orphee Des Blins v sedle s žokejem Janem Faltejskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články