Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Faltejsek na šestý triumf na Velké pardubické útočit nebude. Důvodem je operace páteře

Bez druhého nejúspěšnějšího žokeje historie Velké Pardubické Jana Faltejska se letos uskuteční slavný překážkový závod. Důvodem je operace páteře kvůli poraněnému obratli, který si poškodil tři týdny zpátky během pádu právě v kvalifikaci na legendární podnik, jenž ovládl pětkrát.

"Obratel byl prasklý a posunutý, pro mě je po sezoně," řekl Faltejsek pro deník Sport a web iSport.cz. Devětatřicetiletý zkušený žokej bude za posledních osmnáct let chybět na Velké pardubické počtvrté. Vítězství slavil v sedle Orphee des Blins v letech 2012, 2013 a 2014, jednou s Charme Lookem (2016) a Tziganem du Berlais (2018).

Pouze legendární Josef Váňa dominoval víckrát, a to osmkrát. Pro 132. ročník Faltejsek ještě napevno s nikým dohodnutý nebyl, ale o nabídku by nejspíš nouzi neměl. Při poslední kvalifikaci s Night Moonem spadli na Popkovickém skoku.

"Když to hoši najedou šikmo, tak tam pak místo nezůstane. Šel jsem přímo do plných, skákal do zdi. A přistál jsem na hlavě. Nemůžu se hýbat, bolí mě záda," popsal zkušený žokej. Velká pardubická se bez něj uskuteční v neděli 9. října.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články