Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Faltejsek byl k nezastavení, s Night Moonem vyhrál Cenu města Pardubic

Žokej Jan Faltejsek vyhrál z šesti dostihů hned pět. V závěrečném odpoledni na východě Čech vyhráli s Night Moonem i Cenu města Pardubic. Favorit potvrdil, že má velmi silný závěr a v cílové rovince jednoznačně předčil většinu dostihu vedoucího Popinjaye. Přímý přenos vysílá web ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Cena města Pardubic s ohlasy

"Se všemi šesti koňmi, se kterými jsem dneska jezdil, jsem absolutně spokojený. Povedlo se mi s nimi udělat veškerou práci, co je třeba," uvedl šťastný Faltejsek. "Je velice šikovný. Má se ještě co učit, ale je velice inteligentní," dodal na adresu Night Moona Faltejsek, který poprvé od dubna 2012 absolvoval nečekaně i rovinový dostih, neboť zaskakoval za Jana Kratochvíla.

Právě Kratochvíl předtím na překážkách přerušil šňůru Faltejskových vítězství, neboť vyhrál Cenu správce dráhy pardubického závodiště. Kratochvíl zvítězil v sedle La Beauté, nejúspěšnější žokej odpoledne skončil třetí.

Hvězdou dne se stal pětiletý Night Moon, který ukázal svou největší zbraň: mocný finiš. "Máme letos vyběháno devět nebo deset milionů v Itálii, ale fenomén Velké pardubické u nás stále platí. Musíme najít nějaké koně, které budeme chystat vysloveně do těchto krosových dostihů. A jedním z nich je Night Moon," naznačil budoucí úmysly majitel vítězného ryzáka Jiří Charvát.

Výsledky dostihového mítinku v Pardubicích

Cena města Pardubic, steeplechase crosscountry:

1. Night Moon (ž. Faltejsek, tr. Tůma, stáj Dr. Charvát), 2. Popinjay, 3. Kaiserwalzer. Čas: 5:27,90. Výrok: lehce 4 1/4 - 8 - 2.

Další dostihy:

I. Molly Power (ž. Faltejsek) - Čamilla - Girl Flower,

II. French Chardonnay (ž. Faltejsek) - Platina - Arion,

III. Leo Fantastico (ž. Faltejsek) - Rui Faleiro - Non Stop,

IV. La Beauté (ž. Kratochvíl) - Medi Jape - Cape Witcher,

V. Korfu (ž. Faltejsek) - Well Absolut - Paris Eiffel,

VII. Ararat (Čmiel) - The Bar is closed - Buiseness Sivola,

VIII. Dancing Indian (am. Fialová) - Landmark - Bonanza Gold.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články