Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Evžen s jedničkou ovládl II. kvalifikaci na Velkou pardubickou

Náprava reputace se vydařila. Sedmiletý hnědák Evžen zvítězil ve druhé kvalifikaci na Velkou pardubickou steeplechase. Kůň s číslem jedna v sedle s Jaroslavem Myškou porazil ve finiši Mazhilise a Strettona.

Hegnus s Lukášem Matuským ve finiši Velké pardubické
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

V Memoriálu Majora Miloše Svobody, který byl zároveň druhou kvalifikací na jeden z nejtěžších evropských dostihů, se představilo osm koní včetně loňského vítěze Hegnuse. Chybovalo se na skocích a po Velkém anglickém se z pole vydělila trojice Mazhilis, Stretton a Evžen.

Na poslední skok před tribunami vbíhali koně skoro bok po boku a ve finiši předvedl nejlepší nohy hnědák Evžen, který si spravil chuť po prvním dostihu sezony. V prvním kvalifikačním klání byl loňský vítěz Ceny Labe pasován do role velkého favorita, v nabitém poli ale doběhl až poslední, čtrnáctý. "Minule Evža strádal, že neměl dostih v nohách," řekla po triumfu svého svěřence trenérka Štěpánka Myšková. 

"Udělali jsme od posledního dostihu velký kus práce, můžeme to považovat za kvalitní výsledek. Jsem rád, že se uklidňuje a rozloží si v tom dostihu více síly," chválil Evžena žokej Myška. 

Kvalifikační odpoledne vidělo i rámcové dostihy. Do Zlaté ceny odstartovali pouze čtyři koně a z vítězství se po více jak čtyřech kilometrech radoval Ondřej Velek na Dusigrozsovi. Červnovou cross country Válečníka na 3300 metrů vyhrála sedmiletá klisna Dajuka, loňská vítězka Popplerova memoriálu, v sedle s Janem Odložilem. Napínavý finiš Ceny Služeb města Pardubic zvládl nejlépa Mahe King s Ondřejem Velkem.

Druhá kvalifikace na Velkou pardubickou (5800 metrů, pětiletí a starší koně, dotace 200.000 korun):

1. Evžen (ž. Myška, tr. Myšková, stáj Englicovi a Kulhánkovi), 2. Mazhilis, 3. Stretton. Čas: 7:47,05. Výrok: lehce 8 - 3/4 - 1/2.

Zlatý pohár, steeplechase (4400 m, pětiletí a starší koně, 200.000 korun): 1. Dusigrosz (ž. Velek, tr. J. Váňa st., stáj Joly), 2. Star, 3. First Of All. Čas: 5:41,05. Výrok: velmi lehce 13 - 3/4 - daleko.

Červnová cross country Válečníka (3300 m, pětiletí a starší koně, 150.000 korun): 1. Dajuka (ž. Odložil, tr. Holčák, stáj K-K Metal a.s.), 2. Chrystal Cross, 3. Mediciman. Čas: 4:06,16. Výrok: tuhý boj krk - 1 - 1/2.

Další dostihy: I. Protocolar (ž. Myška) - Craken - Jacqueline, V. Mahe King (ž. Velek) - Sacamiro - String, VI. Ztracenka (ž. Myška) - Nikeandnemesis - Saint Shine, VII. Well Absolut (ž. Myška) - Youko - Polidar, VIII. Rui Faleiro (ž. Brečka) - Giovanni - Christiano.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články